Με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντοπίστηκαν πέντε μετανάστες, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν παράνομα στη χώρα κρυμμένοι σε φορτηγό, μέσω του Τελωνείου των Κήπων Έβρου.

Το περιστατικό έγινε τις πρωινές ώρες, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), προερχομένου από την Τουρκία, εντόπισαν, τους μετανάστες που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και τον οδηγό – διακινητή που τους έκρυψε το φορτηγό, ο οποίος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Το φορτηγό κατασχέθηκε.

Οι αλλοδαποί μετά από την καταγραφή των στοιχείων τους θα οδηγηθούν σε προσωρινό καταυλισμό παραμονής με την αυστηρή προειδοποίηση να μην εγκαταλείψουν τη χώρα γιατί αυτό θα είναι παράνομο.

Παράλληλα οι διωκτικός αρχές επιβεβαιώνουν πως ουδείς τους πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με κανονικούς  ρυθμούς οι αποβιβάσεις αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου. Τουλάχιστον 24 λαθραίοι μετανάστες έφτασαν στην Ικαρία και τώρα βρίσκονται στη Σάμο προς φιλοξενία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!