ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε δώρο στον γιατρό της Τζωρτζίνας όταν κατάλαβε πως την υποψιάζονται

Αποκαλυπτικός ήταν για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε δώρο στον γιατρό της Τζωρτζίνας όταν κατάλαβε πως την υποψιάζονται

Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, που φρόντιζε το την Τζωρτζίνα, κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στην ανακρίτρια και, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά της μητέρας και ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Ο εντατικολόγος και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δέχτηκε ακριβό δώρο όταν η 33χρονη κατηγορούμενη κατάλαβε πως ο γιατρός την υποψιάστηκε για τη στάση της.

Μάλιστα όταν διαπίστωσε ο κ. Ηλιάδης ότι πρόκειται για ένα ακριβό ρολόι, τους ενημέρωσε ότι δεν συνηθίζει να δέχεται ακριβά δώρα, με τους γονείς να επιμένουν να το πάρει.

Το εν λόγω ρολόι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φυλάχτηκε σε ένα κουτί και χαρίστηκε σε μία οικογένεια με οικονομικά προβλήματα, των οποίων το παιδί έδινε μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν στα κοινωνικά δίκτυα και εγκωμιαστικές αναρτήσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι κατέθεσε για την Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας

Ο εντατικολόγος κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στην ανακρίτρια και, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά της μητέρας και ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε το σύνδρομο Μινχάουζεν και για το λόγο αυτό είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως μετέδωσε το Star.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην 18η τακτική ανακρίτρια, είχε αποκαλύψει τη σκέψη του αυτή και σε ειδικούς στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της, σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή και μου το είπαν» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, σημειώνοντας:

«Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει η περίπτωση Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο, μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του παιδιού της».

Ο κ. Ηλιάδης, παράλληλα, έκανε λόγο για διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της μητέρας, που παρακολουθούσε σαν «τρίτο πρόσωπο σαν θεατής» την πορεία του παιδιού της.

«Ο πατέρας ρωτούσε εάν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για τη μικρή, δηλαδή μια εγχείριση ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου μού έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα».

Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σαν να του έδινε μία απλή πληροφορία.

«Η μητέρα τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου για την ιατροδικαστή αλλά και τις ανησυχίες και υποψίες που είχα. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι που δεν είχε σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι.

Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα, όσον αφορά την υγεία του παιδιού του πράγμα που δεν έκανε ποτέ».

Τέλος ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας.

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή», τόνισε στην κατάθεσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.