ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Πάτρα: Καταδικάστηκαν έξι αντιεξουσιαστές για ληστείες που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν

Πάτρα: Καταδικάστηκαν έξι αντιεξουσιαστές για ληστείες που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας επέβαλε βαριές ποινές σε έξι αντιεξουσιαστές, κρίνοντάς τους ένοχους για ληστείες με χαρακτηριστικά τρομοκρατίας.

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκεται και ο γιος του «Στέλιου», μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε αυτήν.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές κάθειρξης 26,5 και 22,5 χρόνια αντίστοιχα σε δύο από αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς εκτιτέα ποινή είναι τα 20 χρόνια.

Οι άλλοι τέσσερεις καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 4,5 ετών ο καθένας και αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή.

Συγκατηγορούμενη τους ήταν και μία γυναίκα, η οποία αθωώθηκε.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, για επτά ληστείες σε καταστήματα τραπεζών, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, market αλλά και κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, φέρονται ότι, είχαν διαμορφώσει στις οικίες τους κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, καθώς – σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατασχέθηκαν περίπου 18 κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ηλία Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος επικεντρώθηκε στις σχέσεις των κατηγορουμένων ευρύτερα με τον αναρχικό – αντιεξουασιαστικό χώρο και την πολυετή κατάληψη του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Πάτρας.

Ιδιαίτερο βάρος στην αγόρευση του εισαγγελέα δόθηκε στην ποσότητα του εκρηκτικού «C4», που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων και η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη, καθώς εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε τέσσερις επιθετικές χειροβομβίδες του στρατού!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική για την 25χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, η οποία εξάλλου ήταν και η μοναδική εκ των κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.