Το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στο ότι οι βλάβες στο ήπαρ που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα και η ανακοπή οφείλονται στη χορήγηση της κεταμίνης.
Το πόρισμα αυτό έρχεται μετά την αρχική κατάθεση που είχε δώσει ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπουζιάνης, ο οποίος έχει αναλάβει την εξέταση της Τζωρτζίνας.
Κι ενώ οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη μπορεί να δόθηκε στη φάση της ανάνηψης καταρρίπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται εκ νέου τοξικολογική ανάλυση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για να δουν αν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες που έχουν χορηγηθεί στη Μαλένα και δεν ανιχνεύθηκαν στην πρώτη τοξικολογική εξέταση. Και αυτό το παιδί είχε παρουσιάσει μεγάλη βλάβη στο ήπαρ, σχεδόν τριπλάσια από εκείνη της Τζωρτζίνας, και εκτιμάται ότι ίσως οφείλεται σε τοξικό παράγοντα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με την κεταμίνη ζητά τη συνδρομή έξι τεχνικών συμβούλων και συγκεκριμένα δύο ιατροδικαστών, ενός τοξικολόγου, ενός παθολογοανατόμου, ενός αναισθησιολόγου και ενός παιδοψυχολόγου.
Ο δικηγόρος της, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.
Επίσης προκύπτει ότι όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας δεν ελήφθη δείγμα από τα μαλλιά της, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει αν της είχε χορηγηθεί κεταμίνη και όταν υπέστη την πρώτη ανακοπή, που την άφησε με εγκεφαλική παράλυση. Σύμφωνα με έγγραφο, την πρώτη φορά που είχε πάθει ανακοπή η Τζωρτζίνα δεν της είχαν γίνει εξετάσεις για την κεταμίνη αλλά για άλλες ουσίες. Η συγκεκριμένη εξέταση μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το 9χρονο παιδί, δεν έγινε στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Στο έγγραφο, φαίνεται ότι οι επιστήμονες αναζήτησαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας άλλες ουσίες, όχι όμως κεταμίνη. Κατά συνέπεια, αφού η ουσία δεν αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε.