Αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών καταγράφεται στην χώρα μας, ταυτόχρονα με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί στον λεγόμενο νότιο διάδρομο οκτώ περιστατικά άφιξης παράνομων αλλοδαποί στην Κρήτη.

Συνολικά 331 παράνομοι μετανάστες έφτασαν κοντά στην Γαύδο από τη Λιβύη τις τελευταίες τρεις ημέρες και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές για τη διάσωσή τους.

Μόνο χθες εντοπίστηκαν 78 παράνομοι μετανάστες σε δύο διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν νότια της Κρήτης.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου και των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ., για ένα σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης.

Οι 52 αλλοδαποί (38 άντρες και 14 ανήλικοι) περισυλλέγησαν από δεξαμενόπλοιο σημαίας Λιβερίας, το οποίο κατέπλευσε στον όρμο Καλών Λιμένων, όπου με τη συνδρομή της λάντζας «ΕΛΕΝΗ» αποβίβασε με ασφάλεια τους αλλοδαπούς.

3.000 έως 3.400 ευρώ το κεφάλι!

Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού.

Κατά δήλωση τους, οι αλλοδαποί ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 3.000 έως 3.400 ευρώ. Δύο εκ των αλλοδαπών ηλικίας 41 και 17 ετών, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές τους και συνελήφθησαν

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής όταν ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων, του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, της Παλαιόχωρας, της Αγίας Γαλήνης και του Κόκκινου Πύργου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη ενός σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 39,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου. Για την περιοχή απέπλευσε ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.., το οποίο τελικά εντόπισε τους αλλοδαπούς σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Κουνένη νότια του Ηρακλείου.

Οι είκοσι έξι αλλοδαποί (22 άνδρες και 4 ανήλικοι) περισυλλέγησαν από το επιβατικό – τουριστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών καταγράφεται επίσης και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο, την Κω, το Αγαθονήσι.