Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε ποινική κάθειρξη 6 ετών για κάθε πράξη για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλλιπίδη.
Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δύο ελαφρυντικά.
Στο άκουσμα της απόφασης ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Ματαιοδοξώ που αγορεύω; Εγώ έχω χρέος προς τον εντολέα μου. (Γύρισε προς Φιλιππιδη).
Εγώ πιστεύω πως είσαι αθώος. Στο εφετείο θα σβήσει» ανέφερε και πρόσθεσε:«Έξι χρόνια κάθειρξη; Τόση μεγάλη αγωνία για να πείτε πως καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Με ποια συνείδηση θα πάτε σπίτι σας να κοιμηθείτε;» Υπήρξε πράξη βίας; Περιέγραψε καμία από τις κοπέλες βία για να πείτε 6 χρόνια κάθειρξη; Όχι. Ξέρετε τι σημαίνει έξι χρόνια κάθειρξη; Φυλακή. Είναι για φυλακή αυτές οι δυο απόπειρες;»
Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται σε κλοιό αστυνομικών, άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει στους δικαστές να πουν «όχι» στην αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.
Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Η καταδίκη του αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Επίσης, καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.
Η διάσκεψη του δικαστηρίου ήταν μαραθώνια. Είναι χαρακτηριστικό πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί στις 14:00 και τελικά η έδρα ανέβηκε στις 16:41.
Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, συγγενείς του κατηγορούμενου και φίλους και συμπαραστάτες στις καταγγέλλουσες. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τρεις καταγγέλλουσες, όπως και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.
Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση για την αναγνώριση ελαφρυντικού και να επιβάλλεται μία ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε στο δικαστήριο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Συγκεκριμένα για το πρότερο σύννομο βίο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομη βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πώς θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε».