Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, υπέβαλλε αίτημα αναπαράστασης της πρώτης καταγγελλόμενης πράξης του βιασμού σε βάρος του.
Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακοπουλος, η καταγγέλλουσα έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Μάλιστα προτάθηκε η αναπαράσταση να γίνει με συνεργάτη τους γυναίκα δικηγόρο.
Κατά τον κύριο Δημητρακόπουλο, ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας που έχει δηλώσει ότι ο ηθοποιός την βίασε δυο φορές, φέρεται να συναινεί, αλλά φέρεται να διαφωνεί το θύμα. Το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του αιτήματος.
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο βρίσκονται από το πρωί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Λενα Δροσακη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.
Ποιος καταθέτει σήμερα
Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται με την εξέταση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.
Στο πλευρό του ηθοποιού βρίσκεται ο γιος του Δημήτρης Φιλιππίδης.
Το πρώτο φερόμενο θύμα, που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση που δίνει εδώ δύο συνεδριάσεις, δέχτηκε το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη που την κάλεσε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στα γεγονότα που, όπως καταγγέλλει, διαδραματίστηκαν το 2008.
Η μάρτυρας φέρεται να επέμεινε στους αρχικούς ισχυρισμούς της ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη» κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού. Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο Πέτρος Φιλιππίδης τρεις μήνες νωρίτερα, είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό ενώ βρίσκονταν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.
Η κατάθεση της συγκεκριμένης γυναίκας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είναι εκείνη που έχει μηνύσει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για το βαρύτερο αδίκημα που είναι αντιμέτωπος. Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας είχε περιγράψει ότι το θέατρο ήταν άδειο και ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.
«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να λέει η γυναίκα, συμπληρώνοντας ότι αγνόησε την επίμονη άρνησή της και τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τα χέρια του.
Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την ανακριτική απολογία του, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μαζί της, λέγοντας ότι την γνώρισε το 2007 κατόπιν μεσολάβησης της μητέρας της, επειδή η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο.
Ως καλός φίλος εκείνος, φρόντισε ώστε η κοπέλα να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις σε ιδιωτική σχολή δραματικής τέχνης φίλου του, στην οποία δίδασκε μέχρι και τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς.
Ο κατηγορούμενος ηθοποιός στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερε πως η μαθήτριά του «φαινόταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» και εκδήλωνε μια «αρρωστημένη και εμμονική συμπεριφορά».
Μάλιστα, την περιέγραψε ως φορτική και εμμονική μαζί του, υποστηρίζοντας: «Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».
Ο ίδιος περιέγραψε «την εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας», και κατά τη διάρκεια μιας βάφτισης στην οποία απέφυγε να έρθει σε επαφή μαζί της.
«Αυτό έγινε αφορμή, όπως έμαθα καιρό αργότερα, για να παραμένει η καταγγέλλουσα στις τουαλέτες του χώρου και να κλαίει για αρκετή ώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ τον αγαπώ, είμαι ερωτευμένη μαζί του, κι εκείνος ούτε μου μιλάει”».