ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άγριο ξύλο στην Πετρούπολη για κέντρο παραμονής «παιδιών» παρανόμων μεταναστών: Οργή των κατοίκων

«Είναι ενήλικες και όχι παιδιά» λένε οι πολίτες της Πετρούπολης

Άγριο ξύλο στην Πετρούπολη για κέντρο παραμονής «παιδιών» παρανόμων μεταναστών: Οργή των κατοίκων

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 13:58): Άγριο ξύλο «έπεσε» στην Πετρούπολη όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποφάσισε να μισθώσει κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων!

Φυσικά οι διαδικασίες έγιναν «fast track» και οι κάτοικοι δεν ρωτήθηκαν για να δώσουν την έγκριση τους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την εγκατάσταση με την πλειοψηφία των κατοίκων να μην θέλουν μία τέτοια δομή στην περιοχή τους καθώς γνωρίζουν πως πολλές φορές βαφτίζονται «ως ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά», ενήλικες παράνομοι αλλοδαποί.

Όπως ανακοινώθηκε από τον τοπικό Δήμο:

«Θα πραγματοποιηθεί μετεγκατάσταση σε κτίριο ιδιώτη στην Πετρούπολη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ηλικίας 12-18 ετών, τα οποία τώρα φιλοξενούνται σε αντίστοιχη δομή στα Σεπόλια.

Για το ακίνητο η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την αρμόδια πολεοδομία να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του».

Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως δίκαιος ισχυρίστηκα τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!

Ο χώρος ο οποίος θα παραχωρηθεί για τη στέγαση αλλοδαπών ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες, μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

Οι κάτοικοι φώναζαν «ψεύτες και λωποδύτες» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε», «το βρήκαμε τώρα, είναι πόλεμος», «και στο Πακιστάν πόλεμο έχουν»;

Στη συνέχεια και ενώ οι φωνές συνεχίζονταν, κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και ένας εξ αυτών έριχνε νερό από μπουκάλι και συνέχιζε να χτυπά τους άλλους, με αποτέλεσμα πέντε – έξι άλλοι άνδρες να τον σπρώχνουν παρακάτω, ώστε να λήξει το συμβάν.

Ως αιτία της μετεγκατάστασης προβλήθηκαν οι νέες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, οι οποίες χρηματοδοτούν μέσα από σχετικά προγράμματα τις Μ.Κ.Ο., σχετικά με τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών και τις προϋποθέσεις των κτιρίων φιλοξενίας.

Οι διαπληκτισμοί και οι ξυλοδαρμοί ξεκινούν μετά το έκτο λεπτό στο βίντεο που ακολουθεί:

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν αναφορά στην Πετρούπολη, ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει για τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή τις προηγούμενες μέρες έλαβε γνώση για την πρόθεση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης να μισθώσει κτήριο στον Δήμο μας που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Για το θέμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης με τον Δήμο (17/07) επιβεβαιώθηκε αυτή η πληροφορία και ότι προτίθεται να φιλοξενήσει Ασυνόδευτα Ανήλικα Προσφυγόπουλα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει προς τον Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων).

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ζήτησε και ορίστηκε διά ζώσης συνάντηση με την εκπρόσωπο της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. στην οποία θα κληθούν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του Δήμου.

Είναι ελάχιστο χρέος όλων μας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απλώσουμε το χέρι μας σε ανήλικα παιδιά που σε αυτήν την τρυφερή ηλικία βιώνουν το τραγικό ταξίδι του ξεριζωμού, εξαιτίας των πολέμων και της εξαθλίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και τώρα απαιτείται να εξασφαλιστούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία τους, που να μη σταματά στην ενηλικίωση, την κοινωνική τους ένταξη, την πρόσβαση σε παιδεία και υγεία και τη φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.