ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Με ένα απλό γρύλο αυτοκινήτου αλλοδαποί σπάνε τους φράχτες σε Πολωνία και Έβρο και μπαίνουν κατά χιλιάδες (βίντεο)

Πλατεία Βικτωρίας: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται – «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε»

Με ένα απλό γρύλο αυτοκινήτου αλλοδαποί σπάνε τους φράχτες σε Πολωνία και Έβρο και μπαίνουν κατά χιλιάδες (βίντεο)

Σκηνές που ανάλογες βλέπουμε και στον Έβρο εκτυλίσσονται στην Πολώνια με τους λαθραίους μετανάστες όπως φαίνεται σε βίντεο.

Οι λαθραίοι μετανάστες περνούν με ευκολία τον φράχτη που έχουν σηκώσει οι Πολωνοί και ο οποίος είναι ανάλογος αν όχι πανομοιότυπος  με αυτόν που έχει κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ στον Έβρο, τον οποίο παραβιάζουν καθημερινά δεκάδες αν όχι εκατοντάδες λαθρομετανάστες που μπαίνουν στη χώρα.

Όπως φαίνεται οι αλλοδαποί βρίσκουν ένα σημείο και το ανοίγουν με εργαλεία και στη συνέχεια περνούν μέσα.

Οι κάτοικοι του κέντρου, όσοι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή, καταγγέλλουν ότι δε μπορούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους μετά τη δύση του ηλίου, καθώς σημειώνεται έξαρση της εγκληματικότητας.

Πλέον, καθημερινά είναι τα περιστατικά  απόβασης στο ανατολικό Αιγαίο αλλά και τα νότια της Κρήτης. Παράλληλα, εντοπίζονται προβλήματα με τους χώρους φιλοξενίας τους. Η «έκρηξη» των ροών κατά τους τελευταίους μήνες επηρεάζει άμεσα και την Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

 «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπάρχει μια κάθετη αύξηση των αλλοδαπών στην περιοχή. Κλέβουν από  πορτοφόλια έως κινητά ακόμη και… παπούτσια! τους “ξυρίζουν” όλους», λένε.

Οι περισς΄τοεροι εκ των λαθρομεταναστών προέρχονται από τα νησιά του ανατ. Αιγαίου και την Κρήτη στα οποία φτάνουν καθημερινά. Οι «αρχές» μη έχοντας τους απαραίτητους καταυλισμούς τους μεταφέρουν απευθείας στην Αττική αφού πρώτα οι αλλοδαποί έχουν κάνει την απαραίτητη αίτηση ασύλου για να παραμείνουν μόνιμα στη χώρα.

Μόλις εχθές η λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε γενικώς για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νότιες ακτές. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος λ.σ., με αποστολή τον άμεσο εντοπισμό και μεταφορά των αλλοδαπών στην Σάμο.

Το περιπολικό εντόπισε το Τ/Χ στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όμως ο  χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους για να σταματήσει.

Προ του κινδύνου οι αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό να διαφύγουν πίσω στην Τουρκία το σκάφος λ.σ.  ξεκίνησε  καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε τους είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς μουσουλμάνους οι οποίοι μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε καταυλισμό.

Ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Οι αλλοδαποί που επέβαιναν στο σκάφος δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία φυσικά παράνομης εισόδου.

Αφού καταθέσουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Ν.Παναγιωτόπουλου: «Η άδεια διαμονής θα συνδέεται αυτόματα με έκδοση ΑΜΚΑ – ο συνολικός αριθμός (των παράνομων μεταναστών) που χειρίζονται οι υπηρεσίες είναι 750.000».

Με άλλα λόγια 750.000 είναι οι αλλοδαποί που αναμένουν την έκδοση άδειας μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, μόνο αυτό το διάστημα. Άγνωστο είναι πόσοι πήραν την άδεια το 2023, το 2022 κ.ο.κ.

Το κύμα των αλλοδαπών που έρχονται στην «χώρα» δεν έχει προηγούμενο και τίποτα, απολύτως τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό θα σταματήσει ή θα περιοριστεί κάπως. Ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν μπορεί στη χώρα τουλάχιστον από το 2010 ανέρχεται σε πλέον σε πολλά εκατομμύρια.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί μόνο οι είσοδοι 24.000 αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.