ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στην Ύδρα κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι

Προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στην Ύδρα κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024, κρίθκαν προσωρινά κρατούμενοι τα ξημερώματα.

Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι.

Συγκεκριμένα στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδό τους από τη χώρα και η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα – Αρνήθηκε ότι εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα

Ενώπιον του ανακριτή Πειραιά βρέθηκαν χθες το πρωί τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και για τον λόγο αυτό, στο νησί, διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Νωρίτερα, μαραθώνια εξελίχθηκε η απολογία του καπετάνιου της θαλαμηγού Περσεφόνη, ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπετάνιος αρνήθηκε έγινε πάρτι ή ότι εκτοξεύθηκαν βεγγαλικά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και επέμεινε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Τις κατηγορίες αρνήθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι 13 συλληφθέντες πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου ο οποίος βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος και κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί.

Το επόμενο πρωί, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στην Βουλιαγμένη όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο επί ώρες ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλεξαν καταθέσεις τόσο από το πλήρωμα όσο και από τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, οι Αρχές οδήγησαν το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ κατασχέθηκε και το πολυτελές σκάφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.