Πολύ «νέα» κυβέρνηση: Έχει το 60% της προηγούμενης και το 40% της προ-προηγούμενης!

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητάει ο 44χρονος σύντροφος της μητέρας του Άγγελου – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

«Εάν ο εντολέας μου είναι ο δράσης θα παραιτηθώ» δήλωσε κατηγορηματικά ο δικηγόρος του 44χρονου

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητάει ο 44χρονος σύντροφος της μητέρας του Άγγελου – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φρικτής κακοποίησης του 3χρονου Άγγελου στο Ηράκλειο, καθώς ο 44χρονος πατριός του, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος μαζί με τη 26χρονη μητέρα του παιδιού, ζητά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Την ίδια ώρα, τα ευρήματα του ιατροδικαστή αποκαλύπτουν ότι το παιδί υπέστη τόσο βίαιους τραυματισμούς, που ο εγκέφαλός του μετατοπίστηκε μέσα στο κρανίο.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Μαρτίου, η μητέρα του παιδιού και ο πατριός του δίνουν συμπληρωματικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του Ηρακλείου. Οι καταθέσεις τους επικεντρώνονται στα όσα συνέβησαν γύρω από τον θάνατο του μικρού Άγγελου, ο οποίος υπέστη βάναυση κακοποίηση, η οποία τελικά οδήγησε στον θάνατό του.

Ο δικηγόρος του 44χρονου, Βασίλης Νουλέζας, ανέφερε ότι τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που υπογράφει ακτινολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρουν ότι το αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, το οποίο τράνταξε το παιδί.

Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα, η επίθεση φαίνεται να συνέβη ώρες πριν από το πρωινό της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες για τον πραγματικό δράστη.

«Εάν το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου, τότε ο δράστης είναι ο εντολέας μου και θα παραιτηθώ», δήλωσε κατηγορηματικά.

«Αν όμως το τραύμα συνέβη λίγες ώρες νωρίτερα, ίσως ο δράστης να είναι η μητέρα του παιδιού».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του εντολέα του, ο κ. Νουλέζας σημείωσε ότι ο 44χρονος αισθάνεται βαθιά τύψη και ενοχή, καθώς αναγνωρίζει ότι παρέλειψε να ενεργήσει εγκαίρως για να προστατεύσει το παιδί.

«Είναι αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια και να θυμηθεί γεγονότα που δεν είχε καταφέρει να ανακαλέσει στην προηγούμενη κατάθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη, που ερεύνησε το θύμα, αποκάλυψε ότι «τα χτυπήματα που δέχτηκε το παιδί ήταν τόσο σφοδρά, που προκάλεσαν μετατόπιση ζωτικών σημείων του εγκεφάλου μέσα στο κρανίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.