ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Πτώση του drone της SAS και πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά: Fake τα σήματα της ΠΑ – Πετούσε χωρίς άδεια από την ΥΠΑ

Διέσπειραν κακή φήμη για την Πολεμική Αεροπορία παγκοσμίως

Πτώση του drone της SAS και πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά: Fake τα σήματα της ΠΑ – Πετούσε χωρίς άδεια από την ΥΠΑ

Σοβαρά θέματα δημιουργεί σε πολλά επίπεδα η σημερινή συντριβή και η καταστροφή που προκάλεσε στα Γλυκά Νερά το drone SRS-1A της εταιρείας SAS.

Πέρα από την πρόκληση της πυρκαγιάς, έγκυρες πληροφορίες του pronews.gr αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε παρανομήσει σε ότι αφορά τη λήψη αδείας για την πτήση του αεροχήματος, καθώς δεν είχε λάβει την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως υποχρεούται να πράξει ακόμη και ένας φωτογράφος σε γάμο που σηκώνει drone, αλλά το κυριότερο, υπάρχει αντιποίηση συμβόλου: το drone που συνετρίβη ήταν βαμμένο με τα χρώματα της ΠΑ, χωρίς το αερόχημα να ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία! 

Κι όμως, οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο, δείχνουν τη συντριβή ενος αεροχήματος/αεροσκάφους με τα χρώματα της ΠΑ δημιουργώντας πολύ αρνητικούς συνειρμούς για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αξιοπιστία της ΠΑ, ειδικά με την εκτίναξη χωρίς αιτία πριν δύο ημέρες, της 30χρονης χειρίστριας στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, η οποία έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Σήμερα λοιπόν, ένα αερόχημα πετούσε χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας σε ακτίνα δράσης όλο το Λεκανοπέδιο, που σημαίνει όλους τους στρατηγικούς στόχους και εν τέλει συντρίβεται, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά γιατί η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μια δοκιμή, έτσι απλά, και στα συντρίμμια του UAV να διακρίνονται τα εθνόσημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας! 

Δηλαδή, μιλάμε και για αντιποίηση αρχής, πέρα από την πρόκληση της πυρκαγιάς και την πτήση χωρίς άδεια.

Είναι σαν να φοράει κάποιος τη στολή ενός σμήναρχου ή πτεράρχου και να μπαίνει μέσα σε μία αεροπορική βάση και να αρχίζει να δίνει εντολές!

Κάτι σαν την ταινία του αείμνηστου Χατζηχρήστου «Ο κύριος Πτέραρχος», δηλαδή» Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 

Και το ερώτημα δεν αφορά μόνον τους υπαλλήλους της εταιρείας που προσήχθησαν, αλλά και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς οι υπάλληλοι δεν έβαψαν μόνοι τους το drone και το πέταξαν!

Η ιδιοκτησία της εταιρείας φέρει ολική ευθύνη, καθώς αποφάσισε να το βάψει… στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας και να το πετάξει χωρίς την απαιτούμενη άδεια!

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο σε πολιτικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο, όσον αφορά το ΓΕΑ αλλά και το ΓΕΕΘΑ, υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός, ειδικά για την αντιποίηση συμβόλου, καθώς οι φωτογραφίες πλέον κυκλοφορούν σε όλο τον πλανήτη και το ερώτημα είναι μείζον και πιεστικό.

Πόσο «χύμα» είναι εταιρείες οι οποίες ανήκουν σε αμυντικούς συνδέσμους όπως ο ΣΕΚΠΥ και πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που τις διοικούν; 

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν από το σημείο. Πρόκειται για τον διευθυντή της εταιρείας του drone, δύο υπαλλήλους και τον χειριστή του, που έχασε τον έλεγχο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε, προκαλώντας τη φωτιά.
Οι τέσσερις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομολόγησαν την εμπλοκή τους και η προσαγωγή του χειριστή μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο τελευταίος αναμένεται αύριο να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.