ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες – «Ήξερα ότι θα μου την έπεφταν τα αδέρφια Ρομά» λέει το θύμα

Μετά τις απολογίες του, τα αδέρφια αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες – «Ήξερα ότι θα μου την έπεφταν τα αδέρφια Ρομά» λέει το θύμα

Τα τέσσερα αδέλφια Ρομά που συνελήφθησαν για την επίθεση με πυροβολισμούς σε βάρος ενός 25χρονου στον Κολωνό αρνούνται τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου τη στιγμή που το θύμα βρισκόταν έξω από ένα σουβλατζίδικο της περιοχής. Τότε είδε δύο αυτοκίνητα να τον προσεγγίζουν και τους επιβάτες να βγάζουν όπλα και να πυροβολούν προς το μέρος του. Ο άνδρας τελικά δεν τραυματίστηκε καθώς πρόλαβε να κρυφτεί πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο.

Η κατάθεσή του άνδρα στις Αρχές συγκλονίζει: «Είχα πάει στο σουβλατζίδικο να πάρω σουβλάκια. Τα πήρα και απέναντι στον υπαίθριο χώρο που έχει έξω από το μαγαζί και έχει τραπεζάκια, στο πεζοδρόμιο, εκεί έκατσα να φάω. Τότε είδα να στρίβουν δύο αυτοκίνητα τα οποία τα αναγνώρισα αμέσως. Το πρώτο ήταν το ασημί Hyundai το οποίο οδηγούσε ο Ο. Α. και είχε συνοδηγό τον Ο. Α., το δεύτερο ένα Citroen στο οποίο επέβαιναν ο Ο. Ν. και ο Ο. Δ.

Αμέσως σηκώθηκα γιατί ήξερα ότι θα μου την έπεφταν τα αδέρφια και τότε είδα πρώτον τον Α. που ήταν συνοδηγός να βγάζει το κορμί του από το παράθυρο του συνοδηγού και να πυροβολεί σε ευθεία βολή προς το μέρος μου με ένα πιστόλι μαύρου χρώματος ενώ τα δύο αυτοκίνητα κινούνταν με αργή πλέον ταχύτητα. Εγώ τότε ακαριαία έπεσα στο έδαφος και κρύφτηκα πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Άκουσα να πέφτουν τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί και μετά το αυτοκίνητο έφυγε με ταχύτητα».

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ακολούθησε έρευνα με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν τελικά τα δυο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και να τους οδηγούν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού ενώ σε έρευνα εντός των οχημάτων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Ωστόσο, αν και το θύμα αναγνώρισε τους δράστες της επίθεσης, οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι αδέρφια, αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί αυτοί βρίσκονταν στο σπίτι τους.

Ειδικότερα, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν είχαν διαφορές με τον 25χρονο και ως εκ τούτου κανέναν λόγο για να του επιτεθούν.

Ειδικότερα ένας εκ των κατηγορουμένων ισχυρίστηκε τα εξής: «Με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους μου είμαστε αδέρφια. Ο Α. Α. (το θύμα) είναι συγγενής μακρινός. Ο πατέρας του και ο πατέρας μου είναι ξαδέλφια. Εγώ ήμουν σπίτι με τη γυναίκα μου, την Α. Ο. Πήγα στο σπίτι του πατέρα μου μαζί με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όπου ήταν και τα αδέλφια μου, ο Ν. και ο Σ. και καθόμασταν. Ήρθε ξαφνικά η αστυνομία και μας είπε ότι θα μας κάνει έναν τυπικό έλεγχο.

Δεν είχαμε διαφορές με τον Α. και δεν ξέρω γιατί μας κατηγορεί. Παλιά είχε τσακωθεί με τον Σ. για τις θέσεις στο παζάρι, όχι για κάτι σημαντικό. Εγώ δεν έχω αμάξι. Δεν ξέρω κάτι για τον κάλυκα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, αφού δεν είναι δικό μου το αμάξι αυτό. Ο αδελφός μου ο Σ. έχει ένα Citroen κόκκινο και ο άλλος ο Ν. έχει ένα Hyundai ασημί. Το Citroen ήταν παρκαρισμένο. Δεν ξέρω πότε χρησιμοποιήθηκαν τα αμάξια τελευταία φορά, γιατί δεν είναι δικά μου».

Από τη μεριά του, ο αδερφός του στον οποίο και ανήκει το αυτοκίνητο που βρέθηκε ο κάλυκας, υποστήριξε ότι μαζεύει παλιοπράγματα και ότι είναι πιθανόν ο κάλυκας να έπεσε από κάποια σακούλα που είχε περισυλλέξει.

«Εκείνη την ημέρα είχε πάει στην Ομόνοια, για να ψωνίσω για τα παιδιά πράγματα για το σχολείο. Όταν επέστρεψα, πήγαν στο σπίτι του πατέρα μου, όπου ήταν μαζεμένα και τα αδέλφια μου. Ξαφνικά ήρθε η αστυνομία και μας είπε να πάμε στο τμήμα για έναν τυπικό έλεγχο. Εγώ μαζεύω παλιοπράγματα, βιβλία, ρούχα, και ο κάλυκας που βρέθηκε στο Hyundai μπορεί να έπεσε στο αυτοκίνητο από κάποια σακούλα που περιείχε πράγματα από αυτά που μαζεύουμε από τους κάδους απορριμμάτων» σημείωσε.

Όσον αφορά στα δύο άλλα αδέλφια, οι απολογίες τους κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος υποστηρίζοντας πως την ώρα που έγινε το περιστατικό εκείνοι βρίσκονταν στο σπίτι τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Τελικά, μετά τις απολογίες του, τα αδέρφια αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, κ. Ιωάννης Γλύκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Οι αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεων του μηνυτή και του αστυνομικού, η ανυπαρξία επιπλέον μαρτύρων, η έλλειψη βιντεοληπτικού υλικού και έκθεσης αυτοψίας αλλά και η μη λογική κατάθεση του φερόμενου παθόντα οδήγησαν στη δίκαιη κρίση περί μη επιβολής προσωρινής κράτησης στους τέσσερις κατηγορουμένους για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την εξέλιξη αυτή και για την ποιότητα της ανακριτικής διαδικασίας και την ουσιαστική προσπάθειας ανεύρεσης της πραγματικής αλήθειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.