ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σαλαμίνα: Ο επίδοξος βιαστής της 20χρονης είχε συλληφθεί στο παρελθόν άλλες 15 φορές!

Αν είναι δυνατόν ένα νησί που στην ουσία αποτελεί προάστιο των Αθηνών και έχει περίπου 100.000 μόνιμους κατοίκους να στηρίζει την προστασία του σε ένα... περιπολικό!

Σαλαμίνα: Ο επίδοξος βιαστής της 20χρονης είχε συλληφθεί στο παρελθόν άλλες 15 φορές!

Ο επίδοξος βιαστής της 20χρονης στη Σαλαμίνα είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν άλλες 15 φορές και είχε οδηγηθεί στην φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές ενώ έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική!

Μάλιστα είχε συλληφθεί και για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση σε δύο ανήλικες πάλι στη Σαλαμίνα τον Οκτώβριο του 2023!

Εντύπωση προκαλεί πως μετά τις τόσες συλλήψεις και καταδίκες κυκλοφορούσε ελεύθερος! Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ποινικό κώδικα.

Εδώ βέβαια τίθεται κι άλλο ζήτημα καθώς όπως είπε ο άνθρωπος που έσωσε την κοπέλα και έπιασε τον επίδοξο βιαστή, το περιπολικό της αστυνομίας ήρθε για να τον συλλάβει μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά!

Ο αστυνομικός δικαιολογήθηκε λέγοντας «τι να κάνω ρε φίλε να πετάξω;» και όντως αν ήταν το μόνο περιπολικό στο τμήμα του νησιού διαθέσιμο, εκείνη τη στιγμή, τι να έκανε ο άνθρωπος;

Όσοι έχουν ζήσει το νησί της Σαλαμίνας ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Το ζήτημα είναι πολιτικό. Γιατί να έχει ο κάθε τυχάρπαστος μία μεγάλη φρουρά αστυνομικών να τον «προστατεύει» επί 24ώρου βάσεως αντί όλα αυτά τα στελέχη να βρίσκονται στους δρόμους και να προστατεύουν τους πολίτες;

Δεν δικαιολογείται η Σαλαμίνα ένα νησί με 100.000 κατοίκους το χειμώνα και 300-400.000 μαζί με τους τουρίστες και τους παραθεριστές το καλοκαίρι, να διαθέτει μία τόσο μικρή αστυνομική δύναμη για την προστασία των πολιτών.

Δεν μπορεί να τηρηθεί η έννομη τάξη με ένα περιπολικό!

Για να μη θίξουμε ότι το νησί δεν διαθέτει ούτε νοσοκομείο (πολύ σημαντικό και αυτό καθώς η Κούλουρη είναι μία πολύ μεγάλη πόλη 50.000 κατοίκων και ας μην είναι όλοι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο).

Επί της ουσίας το νησί αυτό είναι προάστιο των Αθηνών και όμως θυμίζει… Τέξας.

«Ο άνθρωπος είναι ανώμαλος γιατί τον έχει ξαναπιάσει η Αστυνομία πριν έναν χρόνο στη Σαλαμίνα. Είχε ξανασυλληφθεί γιατί μέσα σε ένα λεωφορείο παρενόχλησε σεξουαλικά κάποιες ανήλικες. Είχε γίνει η ποινική διαδικασία τότε και είχε και άλλες υποθέσεις για ναρκωτικά και κλοπές» είπε στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Δεν είχε μαχαίρι, αλλά πήγε να κάνει πράξη. Δεν είναι απλά ο ανώμαλος που κάθεται και βλέπει. Αυτός ο άνθρωπος πήγε εκεί για να βιάσει γι’ αυτό και η κοπέλα όταν μπήκε μέσα στη θάλασσα για να γλιτώσει, μπήκε και αυτός. Η επιθετικότητα έχει περάσει στο στάδιο των σεξουαλικών εγκλημάτων», τόνισε ο Γ.Καλλιακμάνης.

Σε σύλληψη του επίδοξου δράστη στην Σαλαμίνα θα μπορούσε να προχωρήσει ο 35χρονος που έσωσε την 20χρονη από βιασμό σε παραλία του νησιού το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας «ο νόμος στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες στα κακουργήματα να κάνουν σύλληψη. Για να το ακούσει ο κόσμος. Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει πως όταν βλέπει μπροστά του κακούργημα, ο Έλληνας πολίτης, αν μπορεί και χωρίς να θέσει τον εαυτό του και άλλους σε κίνδυνο, να συλλάβει το άτομο που το έκανε».

Επίσης πρόσθεσε: «Έχουμε έναν άνθρωπο που αν το είχε κάνει αυτό στην κόρη μας εγώ θα είχα σκύψει στα πόδια του και θα του τα είχα φιλήσει. Δεν είναι καλό πράγμα η αυτοδικία, δεν πρέπει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εδώ μιλάμε για απόπειρα βιασμού. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχτεί ένας νοσηρός νους. Άκουσα αυτός ο άνθρωπος πως έχει νοσηλευτεί. Ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.«Δεν βλέπουμε επίθεση στο θύμα, βλέπουμε τον φερόμενο ως δράστη να κάθεται στην παραλία. Και ο σωτήρας της προβαίνει σε πράξεις για να αποσπάσει ομολογία», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.