Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα (11/10) τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που έγινε χθες (10/10) με τον πρύτανη Χαράλαμπο Φείδα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την πτώση ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι οι συναντήσεις των συγκεντρωμένων με τον πρύτανη, εξελίχθηκαν σε επεισόδιο τη στιγμή που τον εμπόδισαν να αποχωρήσει αποχωρήσει από εκδήλωση που γινόταν εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της απείθειας.

Οι τρεις τελευταίες κατηγορίες αφορούν στις ρίψεις αντικειμένου κατά αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο για το περιστατικό με τον πρύτανη και την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Συλλογικότητες καλούν αυτή τη στιγμή σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, θυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι δύο μία 26χρονη και ένας 20χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.