ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λιμενικό: Σύλληψη 2 διακινητών παράνομων μεταναστών μετά από επιχειρήσεις σε Σάμο και Αγαθονήσι – Εντοπίστηκαν 44 παράτυποι μετανάστες

«Ρουτίνα πια η σύλληψη διακινητών», τονίζει το Λιμενικό

Λιμενικό: Σύλληψη 2 διακινητών παράνομων μεταναστών μετά από επιχειρήσεις σε Σάμο και Αγαθονήσι – Εντοπίστηκαν 44 παράτυποι μετανάστες

Ακόμη δύο διακινητές μεταναστών συνέλαβε το Λιμενικό σε επιχειρήσεις αυτή την φορά στο Αγαθονήσι και την Σάμο. Συνολικά εντοπίστηκαν 44 παράνομοι μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους.

Το οποίο κινούταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ να προσεγγίζει την ακτή.

Στη θέα του Π.Λ.Σ., τρεις από τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες πήδηξαν στη θάλασσα και βγήκαν ασφαλώς στην ξηρά.

Στη συνέχεια, το Π.Λ.Σ. προέβη στην ασφαλή ακινητοποίηση του Τ/Χ και την περισυλλογή δεκαέξι αλλοδαπών.

Οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ προκειμένου να μεταφερθούν σε ΚΕΔΝ Σάμου.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου, οι τρεις αλλοδαποί που είχαν ήδη εξέλθει στην ακτή.

Ενώ ο ένας εξ αυτών ηλικίας 17 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο χειριστής της λέμβου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος».

Η δεύτερη επιχείρηση

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου ότι κατά τη διάρκεια περιπολίας ενός περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), εντοπίστηκε ένα ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τις βόρειες ακτές της Σάμου.

Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ επιχείρησε να εμβολίσει το Π.Λ.Σ.

Στη συνέχεια, ο 47χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ προσέγγισε την ακτή της Σβάλας Βουρλιωτών, όπου αποβιβάστηκε μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Σε περαιτέρω έλεγχο, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν στην ανωτέρω ακτή είκοσι έξι αλλοδαπούς (11 άνδρες, 05 γυναίκες και 10 ανήλικα).

Όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”, του άρθρου 291 παρ. 1 στοιχ. στ΄ περ ββ του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία πλοίων”, του άρθρου169 του Π.Κ. “Απείθεια”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.