ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σύμη: Απόβαση 18 λαθραίων μεταναστών σε παραλία του νησιού – Αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν το λ.σ. για τη μεταφορά τους

28 λαθρομετανάστες έφτασαν στη Σάμο

Σύμη: Απόβαση 18 λαθραίων μεταναστών σε παραλία του νησιού –  Αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν το λ.σ. για τη μεταφορά τους

Σε μια ακόμα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από παραλία προχώρησε σήμερα το λιμενικό, αυτή τη φορά στη Σύμη.

Συγκεκριμένα, 18 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στην οποία είχαν αποβιβαστεί προηγουμένως  χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αναμένοντας το λιμενικό για τη μεταφορά τους.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή έτερου ΠΛΣ, τους μετέφεραν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι της Σύμης.

Οι αλλοδαποί  δήλωσαν πως αναχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου μετά την αποβίβασή τους διέφυγε προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

Οι αλλοδαποί και βάσει πάγιας διαδικασίας θα μεταφερθούν σε ΚΕΠΑ πριν προωθηθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Σε άλλο συμβάν στη Σάμο το λιμενικό κατόρθωσε  μετά από καταδίωξη να μεταφέρει 28 μουσουλμάνους αλλοδαπούς στη Σάμο.

Αναλυτικότερα, το λιμενικό ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις βορειοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που εντόπισε το ταχύπλοο.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους, ώστε να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη.

Προ του κινδύνου οι αλλοδαποί να επιστρέψουν στην Τουρκία και να μην αφιχθούν στην Ελλάδα το σκάφος του λ.σ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού περισυνέλεξε και  μετέφερε τους 29 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου με  απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ΚΕΠΑ της Σάμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.