Στα «χέρια» της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται μια σπείρα Ρομά, η οποία εισέβαλε σε σπίτια στην περιοχή της Κυψέλης, αλλά συνελήφθη αφού εγκλωβίστηκε μέσα στην πολυκατοικία.

Οι επίδοξοι ληστές χτυπούσαν τα κουδούνια για να καταλάβουν ποιοι ιδιοκτήτες έλειπαν και όταν βρήκαν δύο διαμερίσματα άδεια, βρήκαν ευκαιρία και εισέβαλαν κάνοντας τον χώρο άνω-κάτω όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Όλα συνέβησαν μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να μπουν και σε ακόμη ένα διαμέρισμα, παραβιάζοντας την πόρτα με κατσαβίδι , όμως στον χώρο βρισκόταν η κόρη της οικογένειας που ανήκε και τους σταμάτησε.

Τότε, ένας γείτονας τους αντιλήφθηκε, ειδοποίησε την αστυνομία αλλά και το κορίτσι που βρισκόταν μόνο του τηλεφώνησε σε γονείς και αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και για καλή τους τύχη, ήταν κλειδωμένη η ταράτσα και έτσι η συμμορία Ρομά εγκλωβίστηκε μέσα στην πολυκατοικία, όπου και συνελήφθη.

Η μητέρα της κοπέλας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα όσα συνέβησαν:

«Πρόλαβε το παιδί μου και κάλεσε την αστυνομία. Και ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία. Μας διαλύσανε το σπίτι. Χτύπησαν την πόρτα και είδε δύο πρόσωπα που δεν τα ήξερε και κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει. Εγώ που δεν ήμουν εκεί δεν μπορούσα να συνέλθω. Έχουν ξαναμπεί στην πολυκατοικία. Ρομά και πάλι. Φοβόμαστε να αφήσουμε το παιδί μόνο του στο σπίτι».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Το καλύτερο είναι να μην έρθουμε σε επαφή με τους ληστές. Έχουμε πει πως καλό θα είναι να μην αντιδρούν οι πολίτες και να μη θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ακόμα και ένα μήνυμα να στείλουμε στο 100, αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε τηλέφωνο, μπορούμε να εντοπίσουμε τον πολίτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!