Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, το μεσημέρι της Παρασκευής (18/10) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου Τούρκου ο οποίος αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμβόλαιο θανάτου.

Η κινητοποίηση για τη σύλληψη του 39χρονου ξεκίνησε όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ που κινούνταν πέριξ της πλατείας Καραϊσκάκη παρατήρησαν ένα πολυτελές SUV με τρεις επιβαίνοντες να κινείται ύποπτα και θέλησαν να το ελέγξουν.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και ξεκίνησε ο έλεγχος.

Αυτό που σήμανε αρχικά συναγερμό στους αστυνομικούς ήταν ο εντοπισμός μίας κρύπτης κάτω από το πορτ μπαγκάζ του οχήματος μέσα στην οποία υπήρχε και ένα δεύτερο ζευγάρι ξένες πινακίδες, Ολλανδικών Αρχών. Κάπως έτσι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η αποκάλυψη ήρθε όταν ζήτησαν τα στοιχεία των τριών επιβαινόντων (όλοι από την Τουρκία) και τα εισήγαγαν στο τερματικό της υπηρεσίας. Τότε διαπίστωσαν ότι σε βάρος ενός εξ’ αυτών, του 39χρονου, υπήρχε ερυθρά αγγελία της Interpol με την ένδειξη «Δολοφονία – Φόνος».

Μετά από αυτό ο άνδρας δεσμεύθηκε και μεταφέρθηκε στο Τ.Α. Ομονοίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα προέκυψε πως ο 39χρονος κατηγορούνταν για συμβόλαιο θανάτου επί πληρωμή και αναζητούνταν διεθνώς.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα περαιτέρω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!