Συνελήφθησαν 19 μέλη των οργανωμένων της Ίντερ και της Μίλαν το πρωί της Δευτέρας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηγετικά μέλη των Ultras των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου, με την επιχείρηση να σχετίζεται με δράσεις που αφορούν τη μαφία που δραστηροποιείται στην πόλη. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 19 άτομα, με τα 16 να τίθενται υπό κράτηση, ενώ τρεις βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Calciomercato, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς και επιθέσεις, με τα περισσότερα εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται να σχετίζονται με δραστηριότητες που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα ηγετικά στελέχη της Curva Sud και της Curva Nord που βρίσκονται στα «χέρια» των Αρχών

Ανάμεσα σε όσους βρίσκονται υπό κράτηση είναι εξέχοντα μέλη της Curva Sud της Μίλαν, όπως οι αδελφοί Λούτσι (Φραντσέσκο και Λούκα), ο στενός τους συνεργάτης Ισλάμ Χάγκαγκ, γνωστός και ως «Alex Cologno», ο Αλεσάντρο Στίκο, με το ψευδώνυμο «Shrek», και ο Κριστιάν Ροσιέλο.

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν επίσης βασικά μέλη της Curva Nord της Ίντερ, όπως οι Μάρκο Φερντίκο, ο πατέρας του, Τζιανφράνκο, ο Μάουρο Νέπι, ο Ματέο Νορίτο και ο Ρενάτο Μποσέτι.

Ο θάνατος του κληρονόμου της μαφίας που άνοιξε την έρευνα

Η έρευνα αποκάλυψε πιθανές σχέσεις των συγκεκριμένων ομάδων με το οργανωμένο έγκλημα, ενώ έρευνα έχει «ανοίξει» και για τα έσοδα της Curva Nord.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα από τα πιο ανησυχητικά στοιχεία αφορά τη δολοφονία του Αντόνιο Μπελόκο, κληρονόμου της φατριάς Ροζάρνο, της μαφίας στην Καλάβρια, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από τον Αντρέα Μπερέτα, πρώην ηγετικό μέλος των Ultras της Ίντερ.