ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που έκαναν διαρρήξεις στα Νότια Προάστια

Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που έκαναν διαρρήξεις στα Νότια Προάστια

Κατά το πρόσφατο δίμηνο, σημειώθηκε αύξηση στις κλοπές κατοικιών στις περιοχές Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα. Οι δράστες, μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους της ΔΕΗ και προσποιούμενοι την ύπαρξη τεχνικής βλάβης (όπως διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή ελαττωματικό ανελκυστήρα), έπειθαν τους ιδιοκτήτες να τους επιτρέψουν την είσοδο. Μόλις μέσα, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρήματα.

Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, απο την Υποδιεύθυνσή Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με σκοπό την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι κακοποιοί, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, αναζητούσαν ηλικιωμένα άτομα στις παραπάνω περιοχές και μόλις τα εντόπιζαν, τη στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους ή χτυπώντας τα κουδούνια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας), τους έπειθαν και εισέρχονταν σε αυτές.

Στη συνέχεια, οι δράστες με διάφορες προφάσεις (έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της οικίας ή στις οικιακές συσκευές και συγκέντρωση χρηματικών ποσών και χρυσαφικών σε αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν), αποπροσανατόλιζαν τους παθόντες, ενώ στην κατοικία, εισέρχονταν οι συνεργοί τους, οι οποίοι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, σε συνολικά οκτώ περιπτώσεις.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, πήγαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε./Δ.Α.Α.

Συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα που ταυτοποίησαν ως δραστες, οι οποίοι μάλιστα έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί επανειλημμένα από διάφορες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., για ομοειδή αδικήματα και συγκεκριμένα για κλοπές με απασχόληση, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και τους συντηρητές ανελκυστήρων.

Μάλιστα σε βάρος τους, τους έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής τους στο Τ.Α. του τόπου κατοικίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τιμαλφή και κοσμήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.