ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ταυτοποιήθηκαν 84 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Ιωάννινα – Η λεία τους ξεπερνά τα 220.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν 84 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Ιωάννινα – Η λεία τους ξεπερνά τα 220.000 ευρώ

Ξεπερνά τα 220.000 ευρώ η λεία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Ιωάννινα και στην οποία συμμετείχαν 84 άτομα.

Στη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 84 άτομα (80 ημεδαποί, 2 ημεδαπές και 2 αλλοδαποί), που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ακόμα, κατά την εξέλιξη της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, είχε διαπράξει ληστεία στα Ιωάννινα πρώτες πρωινές ώρες της 16/10/2024, όταν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ανάγκασε με την απειλή όπλου υπάλληλο επιχείρησης να του παραδώσει τις εισπράξεις του ταμείου.

Αναλυτικότερα, η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2023, ενώ τα μέλη του προμηθεύονταν, αποθήκευαν και διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες -κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη- σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν κατά βάση τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν καταχωρημένες σε τρίτα, ακόμα και ανύπαρκτα, πρόσωπα (ghost phones), ενώ επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Όφελος πάνω από 220.000 ευρώ

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν τουλάχιστον 355 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, το οικονομικό όφελος από τις οποίες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 220.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τρεις από τους κατηγορούμενους είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για διακίνηση ναρκωτικών, και συγκεκριμένα:

την 30-10-2023, όπου κατασχέθηκαν 72,4 γραμμάρια κοκαΐνης (σχετικό το από 31-10-2023 Δελτίο Τύπου),

την 11-03-2024, όπου κατασχέθηκαν 10,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 13-03-2024 Δελτίο Τύπου) και

την 29-05-2024, όπου κατασχέθηκαν -35- «φιξάκια» με 42,37 γραμμάρια κοκαΐνης (σχετικό το από 30-05-2024 Δελτίο Τύπου).

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (22-10-2024) το πρωί ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος για τη ληστεία.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν:

-13- κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 10 κενές συσκευασίες («φιξάκια») με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο τρίφτες κάνναβης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.