ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Τέμπη: Εικόνες από drone δείχνουν το μπάζωμα λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών παρουσίασε νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Τέμπη

Τέμπη: Εικόνες από drone δείχνουν το μπάζωμα λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες των κυβερνητικών αρχών μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι οικογένειες των θυμάτων παλεύουν ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων εκείνης της νύχτας και των επακόλουθων ημερών, απαιτώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων, με το «μπάζωμα» του τόπου του δυστυχήματος να αποτελεί μία από τις κύριες ενέργειες που επικρίνουν.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) κατέθεσε συμπληρωματική τεχνική έκθεση, η οποία προέκυψε από την επεξεργασία και ανάλυση βιντεοσκοπικού υλικού το οποίο είχε ζητηθεί με προηγούμενο αίτημά της και της παραδόθηκε πρόσφατα.

Στο υλικό αυτό καταγράφονται εργασίες στο σημείο της σύγκρουσης λίγο πριν τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου του 2023, καθώς και ενέργειες έρευνας και διάσωσης στο σημείο.

Από το υλικό αυτό προκύπτουν παρατηρήσεις που συμπληρώνουν περαιτέρω τη χαρτογράφηση και το χρονολόγιο των γεγονότων, μέσω και της αντιπαραβολής και της συσχέτισης με τα ευρήματα που προέκυψαν στους διαφορετικούς χώρους απόθεσης υλικών, όπως υπογραμμίζει η ΕΔΑΠΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η έρευνα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα ζητήματα: η τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου και του μηχανισμού της σύγκρουσης έχει ολοκληρωθεί και υποδεικνύει πλέον με ακρίβεια το σημείο έναρξης της ανάφλεξης και την περαιτέρω εξέλιξη αυτής, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προσομοιώσεις με τη βοήθεια υπολογιστικών μεθόδων με Πεπερασμένα Στοιχεία (CFD) σχετικά με το είδος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης που κάηκε.

Τι αποτυπώνουν οι νέες εικόνες

Πολύ λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων, περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα, drones της Πυροσβεστικής φωτογράφισαν μπουλντόζα να μεταφέρει κορμούς δέντρων οι οποίοι, όμως, δεν εντοπίστηκαν στον χώρο φύλαξης συντριμμιών στο Κουλούρι.

Εάν δεν βρεθούν ούτε στον δεύτερο χώρο που ερευνήθηκε πρόσφατα, αφού δεν ήταν γνωστός από την αρχή, αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει και τρίτος μυστικός χώρος φύλαξης υπολειμμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση.

Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ φαίνεται κυκλωμένη η μπουλντόζα που απομακρύνει δέντρα από το σημείο, ενώ τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν παραμένουν στον χώρο.

Screenshot

Αλλοίωση του χώρου από τις πρώτες ώρες
Η δεύτερη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ ίσως είναι ακόμη πιο σημαντική για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας.

Το βελάκι αριστερά δείχνει ότι ακριβώς δίπλα στις περιοχές Α και Β όπου εντοπίστηκαν έξι θύματα από τη σύγκρουση των τρένων, μπουλντόζες έχουν ήδη επιχειρήσει, σκάβοντας και πατώντας το έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ροδιές των βαριών μηχανημάτων αποδεικνύουν την αλλοίωση του χώρου από τις πρώτες ώρες.

Screenshot

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.