ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι στον μεσίτη (upd2)

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στους δυο καταδικασθέντες

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι στον μεσίτη (upd2)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 10:29) Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορουμένους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το Σεπτέμβριο του 2018.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στους δυο καταδικασθέντες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Επιπλέον, οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον κοσμηματοπώλη.

Η αναγνώριση των ελαφρυντικών, τα οποία αιτήθηκαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μετά την απόφαση για ενοχή, όπως και πρωτόδικα, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο είχε επιβάλει στους δυο κατηγορούμενους κάθειρξη 10 ετών.


Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, το πρωί της Τετάρτης (10/7) αποφάσισε ομόφωνα να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στους δυο καταδικασθέντες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Επιπλέον, οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον κοσμηματοπώλη.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν.

Νωρίτερα, με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν να τους χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι» σημειώνοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε το Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην το κάνει.

«Η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα» ανέφερε ενώ μιλώντας για το μεσίτη, επικαλέστηκε την απολογία του, σύμφωνα με την οποία εκείνος ενήργησε ενστικτωδώς.

«Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.