ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε αλεπού στο Λαγκαδά

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάτωση ζώου και σήμερα το πρωί απολογήθηκε στην 2η τακτική ανακρίτρια

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε αλεπού στο Λαγκαδά

Ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε το πρωί της Πέμπτης (6/6),  ο 51χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι χθες τα ξημερώματα (5/6), πυροβόλησε και σκότωσε μία αλεπού στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάτωση ζώου και σήμερα το πρωί απολογήθηκε στην 2η τακτική ανακρίτρια.

Ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία κατοίκων της περιοχής που άκουσαν τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, ο 51χρονος πυροβόλησε για να φοβίσει την αγέλη από τις αλεπούδες που κατέβηκαν στον χώρο, στον οποίο έχει τις κότες και τις κατσίκες, όχι με σκοπό να σκοτώσει αλλά για να τις απομακρύνει.

«Η αγέλη από τις αλεπούδες έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές τις τελευταίες ημέρες και, μάλιστα, θανάτωσε κάποιες κότες και κατσίκες του εντολέα μου.

Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν μπήκαν στον χώρο για να πνίξουν κατσίκια και ο άνθρωπος πυροβόλησε με την καραμπίνα, την οποία έχει νόμιμα στην κατοχή του, για να τις εκφοβίσει και να φύγουν και όχι για να σκοτώσει.

Υπήρχε πυκνή βλάστηση και δεν είχε άμεση ορατότητα, τα σκάγια από την καραμπίνα τραυμάτισαν θανάσιμα την μια αλεπού», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια ειδική διάταξη στον νόμο για τη θανάτωση άγριων ζώων, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις, όπως αυτή του 51χρονου, που άγρια ζώα μπαίνουν στις περιουσίες ανθρώπων προκαλώντας ζημιές και παράλληλα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του από τα άγρια ζώα να διώκεται για κακούργημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν μέτρα πρόληψης από την πολιτεία έτσι ώστε τα άγρια ζώα να ταΐζονται για να μη κατεβαίνουν χαμηλά και να μπαίνουν σε διάφορες περιοχές και σε περιουσίες ανθρώπων για να αναζητήσουν τροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα βρίσκονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους στον αστικό ιστό, σε διάφορες περιοχές του Νομού, αγριογούρουνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.