ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε πορεία – Yγειονομικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και τα ΜΑΤ τους απώθησαν

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο με προορισμό το ΥΜΑΘ

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε πορεία – Yγειονομικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και τα ΜΑΤ τους απώθησαν

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγη στην πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας» που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο με προορισμό το ΥΜΑΘ. Όταν οι υγειονομικοί έφτασαν στο ύψος της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβαση προς το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Οι υγειονομικοί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού, όμως ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Ακολούθησε ένταση με αντεγκλήσεις και τους υγειονομικούς να επιχειρούν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ώστε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία των υγειονομικών να αναρτήσει πανό έξω από το Βελλίδειο, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί θα αποφάσιζαν να εγκρίνουν ή όχι το σχετικό αίτημα ανάλογα με το περιεχόμενο του πανό.

«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών θα συνεχίσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από λίγη ώρα οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Καυταντζόγλου. Η πορεια θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.