Ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν μια 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμένεται να περάσει την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπει τον τριανταοκτάχρονο κατηγορούμενο, στον οποίον, μάλιστα, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για τον τραγικό θάνατο που βρήκε η γυναίκα.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγα λεπτά από δεκάδες δαγκωματιές, που είχε σε όλο της το σώμα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρει πως ο κατηγορούμενος ευθύνεται, καθώς γνώριζε πολύ καλά την επιθετική συμπεριφορά των σκύλων.

Όπως τονίζεται, ο ίδιος τα εκπαίδευσε, ούτως ώστε να γίνουν επιθετικά, καθώς υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κλοπών, ενώ αναφέρει ότι και στο παρελθόν οι συγκεκριμένοι σκύλοι είχαν επιτεθεί σε γείτονες και περίοικους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται μία επίθεση, που είχε δεχτεί ένας γείτονάς του, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από δάγκωμα σκύλου και, μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των σκύλων ήταν αυτός που είχε βοηθήσει τότε για τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Διαβατών.

Σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και βρίσκεται στις φυλακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!