ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με 3ετή αναστολή σε γυναίκα που κατέγραφε με το κινητό της οικογένεια

Επρόκειτο για αντρόγυνο με προβλήματα όρασης και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 3 ετών

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με 3ετή αναστολή σε γυναίκα που κατέγραφε με το κινητό της οικογένεια

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 11 μηνών με 3ετή αναστολή γυναίκα η οποία κατέγραφε με το κινητό της μία οικογένεια που ζούσε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, το οποίο γειτνίαζε με το πατρικό της σπίτι.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, επρόκειτο για αντρόγυνο με προβλήματα όρασης και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 3 ετών (κατά το επίμαχο διάστημα), ενώ η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων λόγω της ιδιότητας της κατηγορούμενης ως νομικού (ειδική δωσιδικία).

Η κατηγορούμενη, όπως ανέφερε, προέβη στις πράξεις της από «δικαιολογημένο ενδιαφέρον», καθώς ήθελε να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να παρέμβουν.

«Το θεωρούσα καθήκον μου ως πολίτης» είπε στην απολογία της, εγείροντας ζητήματα τόσο επιμέλειας και φροντίδας των παιδιών, όσο και ασφάλειας, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το 8χρονο παιδί αναλάμβανε ακόμη και να μαγειρεύει για την οικογένεια.

«Είχε εμμονή μαζί μας, ήθελε να μας διώξει από το σπίτι», είπε η μάρτυρας – μητέρα, η οποία εξήγησε ότι στο μεταξύ έχει μετακομίσει με την οικογένεια σε άλλη πόλη.

Η δικογραφία περιελάμβανε φωτογραφίες και ηχητικό υλικό από την οικογένεια, που, κατά το κατηγορητήριο παρήχθη παράνομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομη αποτύπωση σε υλικό φορέα, με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.