Τελικά. όταν όλοι εμείς «πηγαίναμε», ο Τραμπ «ερχόταν»...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή σε 22χρονο που έκλεψε το παγκάρι εκκλησίας

Ο 15χρονος, που κατά τη δικογραφία ήταν συνεργός του, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή σε 22χρονο που έκλεψε το παγκάρι εκκλησίας

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε ένοχο για την πράξη της κλοπής έναν 22χρονο που έκλεψε το παγκάρι εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή. 

Ο 15χρονος, που κατά τη δικογραφία ήταν συνεργός του, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Ο νεαρός και ο ανήλικος φίλος του συνελήφθησαν αμέσως μετά την κλοπή, καθώς δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ηχούσε ο συναγερμός της εκκλησίας.

Επιπλέον, ο ιερέας της ενορίας τους είδε να τρέχουν και ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά με τις φωνές του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, οι δύο νεαροί αφαίρεσαν αρχικά 67 ευρώ από το παγκάρι παρεκκλησίου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης.

Δεν αρκέστηκαν, όμως, σε αυτά τα χρήματα. Στη συνέχεια, σκαρφάλωσαν στο καμπαναριό της εκκλησίας.

Ο 22χρονος κατάφερε να εισέλθει στον κεντρικό ναό αλλά στο άκουσμα του συναγερμού διέφυγε από το παράθυρο χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ ο ανήλικος συνεργός του είχε αποχωρήσει νωρίτερα.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ο ιερέας της εκκλησίας, ο οποίος μένει σε κοντινή απόσταση, ανέφερε πως μόλις άκουσε τον συναγερμό είδε αρχικά τον έναν κατηγορούμενο να τρέχει, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα full-face.

«Έβαλα τις φωνές και βγήκε έξω όλη η γειτονιά. Πέντε λεπτά μετά, βγήκε από το παράθυρο και ο δεύτερος νεαρός. Οι αστυνομικοί ήρθαν γρήγορα και τους συνέλαβαν», είπε.

Ο ιερέας συμπλήρωσε πως οι δράστες ανέβηκαν στο καμπαναριό και χρησιμοποίησαν σχοινί για να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας, ενώ προκάλεσαν φθορές σε κάμερα ασφαλείας. «Αν δεν χτυπούσε ο συναγερμός, πιθανόν να είχαν σπάσει και το παγκάρι του ναού», σημείωσε.

Στην απολογία του, ο 22χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ανέφερε πως εκείνο το βράδυ ήταν με την παρέα του σε ένα κατάστημα εστίασης, όπου κατανάλωσαν αλκοόλ. Τότε, από κοινού με τον 15χρονο, αποφάσισαν να κλέψουν χρήματα από την εκκλησία.

«Δεν το έχω ξανακάνει. Σπάσαμε ένα παγκάρι και την κάμερα. Μετά, προσπαθήσαμε να μπούμε στο ιερό, και μόλις χτύπησε ο συναγερμός, τότε καταλάβαμε την πράξη μας», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.