ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Στην παλιά παραλία της πόλης θα τοποθετηθεί το «δέντρο της μνήμης» για τα θύματα της σφαγής των Τεμπών

Στις απολήξεις των κλαδιών του δέντρου θα υπάρχουν 57 χρυσά πουλιά

Θεσσαλονίκη: Στην παλιά παραλία της πόλης θα τοποθετηθεί το «δέντρο της μνήμης» για τα θύματα της σφαγής των Τεμπών

Στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης θα στηθεί ένας μαρμάρινος ασύμμετρος βράχος.

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό.

Στη βάση του δέντρου και στα κλαδιά θα υπάρχουν διάσπαρτα φύλλα με σκοπό να σηματοδοτήσουν τη συνέχεια της ζωής, μετά από τη σφαγή των Τεμπών.

Το γλυπτό με τίτλο «Το δέντρο της μνήμης (το τέλος)» θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη, το τέλος μιας σιδηροδρομικής διαδρομής που ξεκίνησε από την Αθήνα.

Αντίστοιχα, ένα δίδυμο έργο, το «δέντρο των ψυχών (η αρχή)», διαφορετικό όμως στην εικόνα και τη μορφή, πρόκειται να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί στον Δήμο Αθηναίων.

Σε εκείνο το γλυπτό, στις απολήξεις των κλαδιών του δέντρου θα υπάρχουν 57 χρυσά πουλιά που στο κάθε ένα θα αναγράφεται το όνομα και η ηλικία του κάθε θύματος του δυστυχήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη χωροθέτηση του γλυπτού «το δέντρο της μνήμης (το τέλος)» κατόπιν δωρεάς του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών. Σχετική επιστολή – πρόταση δωρεάς είχαν αποστείλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιανού, η εικαστικός Μαρία Μανδάκη και ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.