ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 61χρονος που επιχείρησε να στείλει αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 61χρονος που επιχείρησε να στείλει αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

Για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας συνελήφθη ένας 61χρονος ενώ η αστυνομία προχώρησε επίσης στην κατάσχεση πλήθους αρχαίων νομισμάτων και δύο κεραμικών αγγείων που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, ο 61χρονος εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να στείλει μέσω μεταφορικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης, ένα δέμα σε εικονικό παραλήπτη στη Γερμανία, στο οποίο περιέχονταν 180 αρχαία νομίσματα, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε δοχείο με ελαιόλαδο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 16 νομίσματα, ένα χάλκινο μενταγιόν, δύο κεραμικά ταφικά αγγεία, μία μολύβδινη βολίδα σφενδόνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.