Ο πατέρας ενός εκ των νεαρών που ξυλοκόπησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη ότι «Είναι μια παρεξήγηση όλο αυτό που έγινε. Τα παιδιά μάλωσαν μεταξύ τους».

Το παιδί μου ανέφερε οτι ο 16χρονος ήρθε από την πόλη του στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να τους βρίζει και από το τηλέφωνο. Τα παιδιά βγήκαν για βόλτα στην περιοχή και τους πέτυχαν. Τους προκάλεσε ο 16χρονος», αναφέρει αρχικά ο πατέρας και προσθέτει:

«Κάτι είχε στο μπουφάν, βρήκαν και μια βέργα και άρχισαν να τον χτυπάνε. Τέσσερα άτομα φάνηκε να έπιασαν την μεταλλική βέργα, όχι μόνο ο δικός μου. Όλοι χτυπήθηκαν, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Ευτυχώς το παιδί που τραυματίστηκε είναι καλά και θα συνεχίσει τη ζωή του», συμπληρώνει.

Ο ίδιος, σημειώνει πως «για όλη τη φασαρία που έγινε ευθύνεται το κορίτσι», ενώ εξηγεί πως «το παιδί μου είναι καλά, θα χρειαστεί όμως να πάμε σε ψυχολόγους, είναι λίγο φοβισμένος γιατί στην ουσία δεν ευθύνεται αυτός για όλο αυτό. Χρειάζεται να αλλάξει και σχολείο τώρα γιατί τον έδιωξαν από αυτό που πήγαινε».

Σημειώνεται ότι οι 6 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Παράλληλα, θα προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, στα οποία μεταφέρθηκε ο 16χρονος και η 14χρονη, προκειμένου με βάση τα ευρήματα να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία ερευνά αν στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν περισσότερα άτομα.