Αστυνομικοί της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στην σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν 67 παράτυπους μετανάστες σε περιοχές του Έβρου και της Θράκης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, όταν τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ φορτηγό (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 31 μετανάστες.

Σε δύο ακόμα χωριστές περιπτώσεις, δύο διακινητές οδηγώντας δύο Δ.Χ.Φ. οχήματα (ρυμουλκά μετά των ρυμουλκούμενων), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στην χώρα.

Σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με την βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και την συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει στα ρυμουλκούμενα των οχημάτων, στην πρώτη περίπτωση 19 μη νόμιμους μετανάστες και στην δεύτερη 17.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προανάκριση για τις 3 υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης