
Οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού και μέλη της Δομής 1ης Φεβρουαρίου – Εις το Όνομα του Άλκη, το βράδυ του Σαββάτου άναψαν 19 κεριά όσα ήταν και τα χρόνια του φιλάθλου του Άρη, όταν δολοφονήθηκε πριν ακριβώς τρία χρόνια σε βίαιη επίθεση 12 οπαδών του ΠΑΟΚ στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης .
Συγκεντρωμένοι μπροστά από το σημείο όπου κόπηκε απότομα το νήμα της ζωής του, επί της οδού, πλέον, Άλκη Καμπανού (πρ. Γαζή), η μητέρα και ο πατέρας του Άλκη, μέλη της Δομής, φίλοι, φίλαθλοι του Άρη και απλοί πολίτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού, που είναι πλέον σύμβολο κατά της οπαδικής βίας.
«Τρία χρόνια πέρασαν, όπως το λέω μέσα στο σκοτάδι και δύσκολα χρόνια. Και είναι μερικές φορές που νιώθω λες και ζούμε ένα όνειρο, ένα κακό όνειρο, έναν εφιάλτη και κάποια στιγμή μαζί με τη γυναίκα μου θα ξυπνήσουμε και θα πούμε ότι όλο αυτό είναι ψέμα. Αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια» είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός στο ειδησεογραφικό μέσο voria.gr.
«Είναι μεγάλο το βάρος, μεγάλος ο πόνος, αλλά η αγάπη και η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μάς δίνει τη δύναμη να το ξεπεράσουμε», συνέχισε.
Στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δομής 1ης Φεβρουαρίου, ο Θοδωρής, μέλος της οργάνωσης και φοιτητής του ΑΠΘ, έπαιξε στην κιθάρα του ένα τραγούδι που συνέθεσε για τον Άλκη, την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη κρατούσαν πανό με αίτημα τη δημιουργία μνημειακού χώρου για τον αδικοχαμένο νεαρό.
«Μερικές φορές νομίζω ότι ζούμε εφιάλτη», δηλώνει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού – 19 κεριά στο σημείο της δολοφονίας του
«Δεν μπορεί να γίνει στο μαγαζί στο σημείο της δολοφονίας) που θα ήταν το ιδανικό» είπε ο εμπνευστής της Δομής, Λευτέρης Παπάς και πρόσθεσε: «Υπάρχει ακριβώς απέναντι χώρος που δεν χρησιμοποιείται, είναι υποτίθεται το προαύλιο του νηπιαγωγείου, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν έως 20 μέτρα πιο κει, άρα υπάρχει άδειος χώρος».
Ο κ. Παπάς ανέφερε πως η Δομή έχει εδώ και μήνες αποταθεί εγγράφως στον δήμο Θεσσαλονίκης «και προφορικά στον δήμαρχο και περιμένουμε να πραγματοποιήσει αυτό το οποίο είναι στη δικαιοδοσία του, την άμεση δημιουργία μνημειακού χώρου που αργότερα μπορεί να γίνει και ένα μνημείο για τον Άλκη και τα άλλα παιδιά», συμπλήρωσε.
Μετά το τέλος της δράσης, πολίτες άφησαν κεράκια και λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη. Υπενθυμίζεται ότι η 1η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου στη μνήμη του 19χρονου Άλκη.
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου θα υλοποιηθεί η κεντρική δράση της Δομής – Εις το Όνομα του Άλκη, που είναι η διοργάνωση αγώνα δρόμου, με δύο διαδρομές των 10 και των 5 χιλιομέτρων. Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί άλλες έξι δράσεις που θα υλοποιηθούν, για να διαδοθεί το μήνυμα ενάντια στη βία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.