Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι ανατινάξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο σπάνε βιτρίνες καταστημάτων, μπροστά σε πολίτες που κοιτούν σοκαρισμένοι. 

">

Στο βίντεο ακούγεται ένας πολύ δυνατός βόμβος και φαίνονται τα τζάμια καταστήματος να ταρακουνιούνται λίγο πριν ακολουθήσει νέα έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν θρύψαλα και να πέσουν στο πεζοδρόμιο και την άσφαλτο.

Στις 17:45 της Πέμπτης σημειώθηκαν οι πρώτες εκρήξεις προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, την ώρα που η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα. Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έκανε μια πορεία αρκετών χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 19:18.

Οι εκρήξεις προήλθαν από την αποθήκη πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή.

Εικόνες πραγματικά τρομακτικές, ενώ βλέπουμε πολίτες να βρίσκονται στο σημείο την ώρα που σπάνε οι τζαμαρίες μπροστά τους, κάτι που δείχνει ότι μόνο από τύχη δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς.