ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Βόλος: Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε πατέρα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του

Οι ένορκοι αποφάσισαν για φυλάκιση αντί για κάθειρξη

Βόλος: Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε πατέρα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του

Ένας άνδρας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια με θύμα την ενήλικη κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη το 2018 στο Βόλο, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως πρόκειται για πλεκτάνη που έστησε η ίδια και η μητέρα της, δηλαδή η πρώην σύζυγός του, με αφορμή τη δικαστική διαμάχη για τη διατροφή.

«Κατηγορούμαι αδίκως»

«Δυστυχώς κατηγορούμαι αδίκως» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως «έπεσε από τα σύννεφά» μόλις του επιδόθηκε το σχετικό έγγραφο με την κατηγορία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το larissanet. Σε ερώτηση της έδρας για το που βρισκόταν τη στιγμή που η κοπέλα κατήγγειλε πως έγινε το περιστατικό, απάντησε πως κοιμόταν τονίζοντας πως η κόρη του έμενε στο διαμέρισμα της γιαγιάς της στον πάνω όροφο και όχι μαζί του.

Σήμερα, πριν την απολογία του κατηγορουμένου κατέθεσαν συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου και της παθούσας με την ίδια να καταθέτει στην πρώτη συνεδρίαση.

Ένοχος όπως κατηγορείται

Αφού ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία ακολούθησε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Αιτιολογώντας την πρόταση της, ανέφερε αρχικά πως η παθούσα μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πολλές εντάσεις προσθέτοντας πως η σχέση που είχε με τον πατέρα της ήταν καλή και τη στιγμή που ενηλικιώθηκε αποφάσισε να μεταβεί στο Βόλο για να βρει εργασία. «Κατά την άποψη της εισαγγελικής αρχής η παθούσα διέμενε στην οικία του πατέρα και κάποια βράδια κοιμόταν ενδεχομένως στο σπίτι της γιαγιάς» ανέφερε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συμβάν λέγοντας πως «η κατάθεση της παθούσας ως προς τον τρόπο που έγινε το περιστατικό είναι σαφής» προσθέτοντας πως οι αντιφατικές καταθέσεις της σχετικά με το αν είδε τον κατηγορούμενο ή αν αντιλήφθηκε μόνο την παρουσία του δεν μπορούν από μόνες τους να αναιρέσουν την τέλεση της πράξης.

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την «κατάσταση ύπνου» της παθούσας για να τελέσει την πράξη προσθέτοντας πως η τελευταία προσπάθησε στη συνέχεια να διαχειριστεί μόνη της το περιστατικό. Ως προς τον ισχυρισμό για το οικονομικό κίνητρο της καταγγελίας, η εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κοπέλα ζήτησε χρήματα από τον πατέρα της όπως είχε νόμιμο δικαίωμα, δεν τον εκβίασε για να αποσύρει την καταγγελία, δεν επηρεάστηκε από την μητέρα της καθώς οι σχέσεις τους είναι «ανύπαρκτες» και δουλεύει και συντηρείται μόνη της.

Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευση της προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος όπως κατηγορείται.

Οι ένορκοι αποφάσισαν για φυλάκιση αντί για κάθειρξη

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως ακολούθησε η διάσκεψη με το δικαστήριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία (7-2) την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Ο ένας ένορκος που μειοψήφησε είχε την άποψη πως έπρεπε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός που προέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για μεταβολή της κατηγορίας σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειάς και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη και ο δεύτερος είχε την άποψη πως έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ως προ το σκέλος της ποινής, η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών με το δικαστήριο να αποφασίζει τελικά κατά πλειοψηφία (4-3) ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Η ποινή ήταν με την απόφαση των τεσσάρων ενόρκων με τους δικαστές να έχουν την άποψη πως έπρεπε να επιβληθεί κάθειρξη πέντε ετών. Να σημειωθεί πως το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ποινή ανεστάλη επί τριετία και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ygeiamasnews.gr
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.