ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χαλκιδική: «Δεν ξέρω τι σημαίνει εκπαίδευση» υποστηρίζει εργαζόμενος του λούνα παρκ – Κατασχέθηκε το βιβλίο λειτουργίας

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη πραγματοποίησε αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι

Χαλκιδική: «Δεν ξέρω τι σημαίνει εκπαίδευση» υποστηρίζει εργαζόμενος του λούνα παρκ – Κατασχέθηκε το βιβλίο λειτουργίας

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο που λειτουργούσε το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με εργαζόμενο να υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έλαβε εκπαίδευση για τα μηχανήματα.

«Δεν ξέρω τι σημαίνει εκπαίδευση, δεν πέρασα ποτέ από τέτοια διαδικασία», φέρεται να είπε ο εργαζόμενος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η αστυνομία λοιπόν, φέρεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα και να κατάσχεσε το βιβλίο λειτουργίας της επιχείρησης, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, το άτομο που δίνει την πιστοποίηση πρέπει να εκπαιδεύσει τον ιδιοκτήτη στον χειρισμό των μηχανημάτων και εκείνος με τη σειρά του να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φέρεται να έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ, επισκέφθηκε την επιχείρηση της Χαλκιδικής για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς συνέβη το δυστύχημα, αλλά και για το πως λειτουργούσε το λούνα παρκ, ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η έρευνα της αστυνομίας.

Αρχικά για το γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε εκεί από τις 15 Μαΐου και όπως φαίνεται δεν είχε γίνει κάποιος έλεγχος. Η αστυνομία είχε ενημερώσει πάντως το δήμο Κασσάνδρας, από τις 9 Ιουλίου ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, ενώ την ημέρα του μοιραίου ο δήμος κάλεσε τον επιχειρηματία για εξηγήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση αυτής της επιχείρησης, από τη στιγμή που δεν είχε άδεια λειτουργίας. Μάλιστα το ίδιο λούνα παρκ λειτουργούσε ακόμη ένα, λίγα μέτρα πιο κάτω στην περιοχή, το οποίο σύμφωνα με το δήμο σφραγίστηκε, όπως σφραγίστηκε και το λούνα παρκ που συνέβη η τραγωδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.