Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο που λειτουργούσε το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με εργαζόμενο να υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έλαβε εκπαίδευση για τα μηχανήματα.
«Δεν ξέρω τι σημαίνει εκπαίδευση, δεν πέρασα ποτέ από τέτοια διαδικασία», φέρεται να είπε ο εργαζόμενος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Η αστυνομία λοιπόν, φέρεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα και να κατάσχεσε το βιβλίο λειτουργίας της επιχείρησης, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, το άτομο που δίνει την πιστοποίηση πρέπει να εκπαιδεύσει τον ιδιοκτήτη στον χειρισμό των μηχανημάτων και εκείνος με τη σειρά του να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φέρεται να έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τα αναπάντητα ερωτήματα
Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ, επισκέφθηκε την επιχείρηση της Χαλκιδικής για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς συνέβη το δυστύχημα, αλλά και για το πως λειτουργούσε το λούνα παρκ, ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η έρευνα της αστυνομίας.
Αρχικά για το γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε εκεί από τις 15 Μαΐου και όπως φαίνεται δεν είχε γίνει κάποιος έλεγχος. Η αστυνομία είχε ενημερώσει πάντως το δήμο Κασσάνδρας, από τις 9 Ιουλίου ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, ενώ την ημέρα του μοιραίου ο δήμος κάλεσε τον επιχειρηματία για εξηγήσεις.
Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση αυτής της επιχείρησης, από τη στιγμή που δεν είχε άδεια λειτουργίας. Μάλιστα το ίδιο λούνα παρκ λειτουργούσε ακόμη ένα, λίγα μέτρα πιο κάτω στην περιοχή, το οποίο σύμφωνα με το δήμο σφραγίστηκε, όπως σφραγίστηκε και το λούνα παρκ που συνέβη η τραγωδία.