ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Δήμου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα – παρκ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Δήμου Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα – παρκ

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιρρίπτει στον δήμο Κασσάνδρας την ευθύνη για το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος και το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια για τα παιχνίδια. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις δηλώσεις της Δημάρχου η οποία ισχυρίστηκε πως ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, το ΥΠΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Χωρίς άδεια εγκαταστάσεις και παιχνίδια

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κ. Αναστασία Χαλκιά ο δήμος ήταν ήδη – πριν την τραγωδία – στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ αλλά το υπουργείο Ανάπτυξης» δήλωσε.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του 19χρονου που έπεσε από μύλο με περιστρεφόμενες καρέκλες ήταν ακαριαίος. Σημειώνεται ότι η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11.00 στη Βέροια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.