Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, εξάρθρωσε μια εγκληματική ομάδα, που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας, μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικός υπάλληλος, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή και προέβαιναν στην εισαγωγή και διακίνηση στο κατάστημα κράτησης ναρκωτικών ουσιών.

Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21-09-2024, σε νησιωτική περιοχή, όπου συνελήφθησαν σωφρονιστικός υπάλληλος και ιδιώτης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δύο έγκλειστοι στο κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Κομβικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή, μεταφορά και εισαγωγή των ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης, λαμβάνοντας οδηγίες από τους δύο έγκλειστους, ενώ η «αμοιβή» του ήταν 500 ή 1000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών που εισήγαγε.

Για να πετύχει τον σκοπό του, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και απέκρυπτε τις ποσότητες κυρίως στον χώρο των μαγειρείων, απ’ όπου τις παραλάμβαναν οι συνεργοί του.

Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διατήρηση της ανωνυμίας τους φρόντιζαν να αποκρύπτουν τη δράση τους λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης κατά τη μεταφορά χρηματικών ποσών αλλά και στις μεταξύ τους επικοινωνίες, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις.

Ενδεικτικά, αποκαλούσαν τα ναρκωτικά «πράγματα», «καπνός», «μαύρο», «καφέ», ενώ όσον αφορά την ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, «μικρό», «μεγάλο» και τα χρήματα ως «χαρτιά».

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο σωφρονιστικός υπάλληλος εντοπίστηκε αφού είχε παραλάβει άτομο που είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο και αφού ακινητοποιήθηκαν προέβησαν στον έλεγχο αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">