Ένας 27χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από πρόθεση σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου, από πρόθεση, στη θέση «Συρμπάνι Βάρδας» του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Λεχαινών, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου, από πρόθεση, στη θέση «Συρμπάνι Βάρδας» του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Η υπόθεση του συλληφθέντος εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή, με τον συλληφθέντα να οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου.

21 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 21 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.