ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Λαθραίοι μετανάστες: Τώρα πυροβολούν κατά του Λιμενικού για να αποβιβαστούν στα νησιά! – Σοβαρό συμβάν στη Χίο

Τι άλλο θα δούμε ακόμη;

Λαθραίοι μετανάστες: Τώρα πυροβολούν κατά του Λιμενικού για να αποβιβαστούν στα νησιά! – Σοβαρό συμβάν στη Χίο

Προ καταστάσεων  ανοικτής εισβολής βρίσκεται η χώρα καθώς στο τελευταίο σοβαρό συμβάν που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (5/7) οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί που βρίσκονταν σε σκάφος που προσέγγισε τις ακτές της Χίου άνοιξαν πυρ κατά σκάφους του ΛΣ!

Όπως αναφέρεται οι αλλοδαποί προσπάθησαν να πλησιάσουν το νησί της Χίου για να αποβιβαστούν, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού. Τότε, από το ταχύπλοο των μεταναστών-εισβολέων έπεσαν πυροβολισμοί προς το σκάφος του Λιμενικού και οι λιμενικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας στον αέρα.

Το σκάφος δεν κατάφερε να πλησιάσει στη στεριά και έτσι κατευθύνθηκε προς τα τούρκικα θαλάσσια ύδατα. Έκανε δηλαδή push-back από μόνο του. Αυτή ήταν η ιδανικότερη εξέλιξη. Εάν δεν γινόταν αυτό τότε απλά οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν από το ΛΣ σε καταυλισμό, θα προχωρούσαν σε κατάθεση αιτήματος ασύλου και στη συνέχεια στην Αττική με το πλοίο της γραμμής  για μόνιμη εγκατάσταση.

Το γεγονός ότι από μόνοι τους γύρισαν στην Τουρκία μόνο ως θετικό μπορεί να ερμηνευτεί. Βέβαια όχι ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσουν, την επόμενη φορά ως «πρόσφυγες» με το σκάφος να παθαίνει τη γνωστή βλάβη λίγο ανοικτά κάποιου νησιού για να περισυλλεγούν  από το ΛΣ στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν με πορεία προς τη Χίο.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αφού εντόπισε το Τ/Χ σκάφος, πραγματοποίησε προειδοποιητικά ηχητικά σήματα, στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές. Tο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους πραγματοποίησε δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, ενώ στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το Τ/Χ σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα – παράνομοι αλλοδαποί μαζί με τον διακινητή – επιχείρησαν να πλησιάσουν το νησί για να αποβιβαστούν. Στο σημείο κατέφτασε σκάφος του λιμενικού.

Από το ταχύπλοο των παράνομων αλλοδαπων έπεσαν πυροβολισμοί προς το σκάφος του λιμενικού. Οι λιμενικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον αέρα με αποτέλεσμα το σκάφος με τους παράνομους αλλοδαπούς να επιστρέψει προς τα τούρκικα θαλάσσια ύδατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.