ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ύδρα: «Κανείς δεν μας εμπόδισε να φύγουμε» – Τι λέει ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν που είχε νοικιάσει τη θαλαμηγό

Τη θαλαμηγό είχαν μισθώσει 17 αλλοδαποί, ανάμεσα τους και Καζάκοι ολιγάρχες, μαζί με τις οικογένειές τους

Ύδρα: «Κανείς δεν μας εμπόδισε να φύγουμε» – Τι λέει ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν που είχε νοικιάσει τη θαλαμηγό

Ο Daniyar Abulgazin, επιχειρηματίας από το Καζακστάν, που φέρεται να επέβαινε στη θαλαμηγό «Persefoni I», από όπου εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα, σε δήλωσή του τονίζει πως «κανείς δεν μας εμπόδισε να φύγουμε».

Να υπενθυμιστεί πως κάηκαν περίπου 300 στρέμματα στο πευκοδάσος της Ύδρας, ύστερα από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τη θαλαμηγό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μάθαμε για τις κατηγορίες που ακολούθησαν στον Τύπο μετά την επιστροφή μου και αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε  αυτός ούτε οι καλεσμένοι του «διέπραξαν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά», υποστηρίζοντας ότι «ακολούθησαν αυστηρά» τους κανόνες πυρασφάλειας που ίσχυαν στην ελληνική θαλαμηγό στην Ύδρα.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προγραμματισμένη αναχώρησή τους στις 22 Ιουνίου (την επομένη δηλαδή της φωτιάς). Επισημαίνει δε, ότι «μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν διατύπωσαν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον μου ή εναντίον των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίσαμε το ταξίδι μας».

Τη θαλαμηγό είχαν μισθώσει 17 αλλοδαποί, ανάμεσα τους και Καζάκοι ολιγάρχες, μαζί με τις οικογένειές τους, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, σε βάρος των οκτώ ενηλίκων της παρέας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω παρέα, αφέθηκε να επιστρέψει στο Καζακστάν χωρίς καν να κληθεί να δώσει καταθέσεις.

Οι ποινικές διώξεις κατά των επιβαινόντων της θαλαμηγού προέκυψαν μετά τη νέα αυτοψία που ζήτησε ο ανακριτής να γίνει στον όρμο.

Τι αναφέρει στη δήλωσή του ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό νησί της Ύδρας.

Για να είμαι σαφής, ναύλωσα τη θαλαμηγό «Persefoni I» για την περίοδο από τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 22 Ιουνίου 2024, προκειμένου να οργανώσω μια κρουαζιέρα για εμένα και τους καλεσμένους μου στα ελληνικά νησιά.

Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν διατύπωσαν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον μου ή εναντίον των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό.

Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίσαμε το ταξίδι μας, όπως αυτό είχε ήδη προγραμματιστεί. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων είχαν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατά την επιστροφή μας τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν στον Τύπο, και αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε το οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που προβλέπονταν στη θαλαμηγό.

Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα της θαλαμηγού ή από οποιαδήποτε άλλα τρίτα πρόσωπα να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνάς τους.

Καθώς η έρευνα είναι υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν πρέπον να προβώ σε περαιτέρω σχόλια ή εικασίες αυτήν τη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.