ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ο ορισμός του αλυτρωτισμού: Δικαίωμα «προστασίας» των «Μακεδόνων» θεσμοθετούν οι Σκοπιανοί στο Σύνταγμά τους

Ο ορισμός του αλυτρωτισμού: Δικαίωμα «προστασίας» των «Μακεδόνων» θεσμοθετούν οι Σκοπιανοί στο Σύνταγμά τους

Με μία αλυτρωτική τροπολογία αντικαθιστά άλλη στο σκοπιανό Σύνταγμα ο Ζ.Ζάεφ με βάση την οποία τα Σκόπια δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να «προστατεύουν» τους «Μακεδόνες» όπου κι αν βρίσκονται δείχνοντας έτσι και την δήθεν «μειονότητα» που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

Ανοίγουν έτσι «πόρτα» για μελλοντικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας αλλά και για μελλοντικές προσπάθειες «αναδιαπαιδαγώγησης» των κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας για τι πραγματικά είναι.

Συγκεκριμέμνα στην τέταρτη τροπολογία από τις 4 συνολικά που θα αλλάξουν, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, «πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται πως η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό, και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους».

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η τροπολογία αυτή αναφέρεται στη διασπορά της χώρας, όπου η φροντίδα του κράτους γι΄ αυτήν, γίνεται πλέον με ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό τρόπο.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν βγει πλείστα δημοσιεύματα στην Γερμανία που αναφέρονται σε δήθεν «Μακεδόνες» που καταπιέζονται από το ελληνικόμ κράτος και ότι έχουν δικαίωμα να παίζουν «μακεδονική» μουσική και να μαθαίνουν τα «μακεδονικά» στο σχολείο.

Από την αρχή στο pronews.gr είχαμε αναφέρει την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα από την Συμφωνία των Πρεσπών αφού με την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας ουσιαστικά αναγνωρίσαμε από μόνοι μας εθνική μειονότητα εντός των ελληνικών εδαφών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σκοπιανό καθώς το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων υιοθέτησε σήμερα τις τροπολογίες του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, οι τροπολογίες αυτές είναι συνολικά τέσσερις και θα κατατεθούν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, σημειώνει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει κάτι το αμφισβητήσιμο σε αυτές τις τροπολογίες, πέραν των συμφωνηθέντων, και αυτές, όπως είπε, είναι διατυπωμένες με απλό και σαφή τρόπο και σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα.

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αφορά την αλλαγή της ονομασίας της χώρας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η νέα ονομασία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ θα αναφέρεται παντού στο Σύνταγμα της χώρας, εκτός από το άρθρο 36, όπου υπάρχει μία ιστορική διάσταση.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το προοίμιο του Συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (σ.σ. Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της “Μακεδονίας”, από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Με την τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών, και με αυτήν, όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, παρέχονται ισχυρότερες εγγυήσεις για τον σεβασμό και το απαραβίαστο των συνόρων με την Ελλάδα, αν και ισχύει για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η ΠΓΔΜ.

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει καμία άλλη μειονότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα αλβανικής μειονότητας, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο αλβανική «παροικία» δηλαδή Αλβανοί που εργάζονται στην χώρα δεν διαβιούν σε αυτή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη καθώς πρόκειται με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης για θρησκευτική μειονότητα και τίποτε άλλο.

Αντίθετα υπάρχουν δίγλωσσοι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα που μαζί με τα ελληνικά μιλούν και σλαβικά. Είναι τα σλαβικά τα οποία οι Σκοπιανοί έχουν «βαφτίσει» ως «μακεδονικά» και πλέον εμείς με την δική μας υπογραφή τα νομιμοποιήσαμε ως τέτοια και αναγνωρίσαμε την «μακεδονική» ταυτότητα.

Έτσι πλέον με βάση το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού οι σλαβόφωνοι δίγλωσσοι Έλληνες, κάποιοι από αυτούς, θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και να έχουν απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα «εθνικά μειονοτικά» τους δικαιώματα.

Από την στιγμή μάλιστα που διαβιούν στην ελληνική Μακεδονία εδώ και αιώνες μπορούν να ονομάζονται μειονότητα.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τώρα υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, έχει αυτομάτως δώσει το δικαίωμα στην γένεση μιας «εθνικής μειονότητας»

Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ: Αυτοπροσδιορισμός, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, Θρησκευτική ετερότητα, Γλώσσα, Εκπαίδευση. Τομείς με ζωτική σημασία για τη διατήρηση της (εθνικής) ταυτότητας και της μειονοτικής συνείδησης
των μειονοτήτων ανά την Ευρώπη θεωρούνται εκ των ουκ άνευ.

Το Άρθρο 14 ανφέρεται στην απαγόρευση τωv διακρίσεωv

Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλoυ, φυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως.

Αλλά και πολλές διατάξεις της ΕΣΔΑ, αν και δεν αναφέρονται αποκλειστικά στις μειονότητες, προσφέρουν ένα επαρκές πέπλο προστασίας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Για παράδειγμα, η χρήση των διατάξεων των άρθρων της ΕΣΔΑ : 6 (δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης), 9 (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), 10 (ελευθερία έκφρασης), 11 (ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι) και 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της μειονοτικής προστασίας.

Στην μειονότητα της Θράκης μας καλύπτει η Συνθήκη της Λωζάνης η οποία την χαρακτηρίζει ως θρησκευτική, εδώ όμως δεν μας καλύπτει καμία συνθήκη.

Τα προβλήματα από την Συνθήκη των Πρεσπών μόλις άρχισαν καθώς πλέον οι Σκοπιανοί μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε θελήσουν, όπως Ιστορία, Πολιτισμό, εμπορικά σήματα και χρήσεις και εν τέλει να ισχυριστούν, όπως ήδη κάνουν ότι στην ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα.

Ήδη κυκλοφορεί ένα ύποπτο ρεπορτάζ από την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που τιτλοφορείται: «Μουσική παράσταση στο Meta – Theater – Ρέκβιεμ για ένα χωριό», όπου αναφέρεται “καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα σε χωριά της Βορείου Ελλάδας”!

Η συγκεκριμένη εφημερίδα διαρρέει παραδοσικά απόψεις της γερμανικής καγκελαρίας και εκφράζει απόψεις της, ενώ συνδέεται με think tank που σχεδιάζουν και εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική.

Δεν είναι ένα τυχαίο δημοσίευμα.

Σαφέστατα κάνει αναφορά σε «καταπιεσμένους Μακεδόνες» και συνεπώς τους «δίνει» το δικαίωμα για ένωσή τους με τα Σκόπια

Πρόκειται για την αναγγελία μίας παράστασης που δόθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη του Μονάχου και στο πλαίσιο του προγράμματος του θεάτρου και της εταιρίας θεατρικών παραγωγών ‘Meta – Theater’ που εδρεύει στο Μόναχο.

Η γερμανική εφημερίδα μιλάει για τη “μυστική μακεδονική κουλτούρα” της καταπιεσμένης “Μακεδονικής μειονότητας της Έδεσσας”!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

΄Φυσικά δεν πρόκειται για τυχαίο ρεπορτάζ καθώς ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν την μελλοντική αυτονόμηση της Μακεδονίας και της ένωσής της με τα Σκόπια αφού θεωρούν την Ελλάδα ύποπτη χώρα ως εμπόδιο για τα συμφέροντά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.