Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, συνεχίζει να προκαλεί, αναφέροντας τη χώρα των Σκοπίων απλώς ως «Μακεδονία» στην προεδρική ιστοσελίδα αντί για το πλήρες όνομα που επιβάλλει η Συνθήκη των Πρεσπών ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η Σιλιάνοφσκα, υποψήφια του κόμματος VMRO-DPMNE, έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στον Συμφωνία Φιλίας με τη Βουλγαρία.

Κατά την προεκλογική της εκστρατεία, η Σιλιάνοφσκα υιοθέτησε μια σκληρή εθνικιστική γραμμή, επιμένοντας στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»​​.

Η πράξη αυτή έχει επίσης εσωτερικές συνέπειες, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Σκοπίων εξέφρασε την άποψη ότι η ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα μπορεί να θεωρηθεί άκυρη λόγω της μη συμμόρφωσής της με το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κρενάρ Λόγκα, είχε δηλώσει ότι η μη αναφορά στο πλήρες όνομα της χώρας αποτελεί παραβίαση του συντάγματος και του νόμου​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ενέργειες της Σιλιάνοφσκα αναμένεται να εντείνουν τις εντάσεις μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, καθώς και να επηρεάσουν αρνητικά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.