Το μεσημέρι της Κυριακής παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Χίο η έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας, σε μία λαμπρή τελετή, παρουσία των Αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου.

Η Έπαρση Μεγάλης Σημαίας στο νότιο λιμενοβραχίονα Χίου, έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, με τη συμμετοχή Στρατιωτικού τιμητικού αγήματος της 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Το μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μαλαφή

«Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας καθώς η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και οι Έλληνες με περίσσιο θάρρος υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί απόδειξη ότι η ψυχή και το σθένος ανατρέπουν πολλές φορές τα προγνωστικά. Παράλληλα αποτελεί γεγονός ηρωικής αντίστασης απέναντι σε όλες εκείνες τις επεκτατικές βλέψεις των ξένων δυνάμεων. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν απέναντι στον εχθρό κατορθώνοντας να νικήσουν τον Ιταλικό φασισμό.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει ότι ιδεώδη όπως η ελευθερία, η φιλοπατρία, η ανεξαρτησία, η δημοκρατία, ο σεβασμός στις παραδόσεις του έθνους, έλκουν την καταγωγή τους από την μακραίωνη ιστορία μας. Το περήφανο «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 περικλείει όλες αυτές τις αξίες του Ελληνισμού, οι οποίες είναι διαχρονικές.

Υπερήφανοι για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη την «βαριά» κληρονομιά των προγόνων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Χίος».