Παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος τύπου Canadair στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/06/2024) στη Ναυπακτία στην περιοχή του Πλάτανίτη αλλα το αεροσκάφος δεν γλίτωσε τις υλικές
ζημιές.

">

Συγκεκριμένα ένα αεροσκάφος τύπου Canadair CL215 που επιχειρούσε στη φωτιά στη Ναυπακτία, βρίσκει με το ακροπτερύγιο του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου και όχι μόνο.

Κατά τη διαδικασία ρίψης του νερού βρήκε στο Πεύκο το ακροπτερύγιο του αεροσκάφους. Ο πιλότος το αντελήφθη και δήλωσε το σήμα για την ανάγκη προσγείωσης.

Επέστρεψε στη βάση της Ανδραβίδας όπου αφού προσγειώθηκε επιτυχώς, το αεροσκάφος περνάει από σχετικό έλεγχο και όπως φαίνεται από την φωτογραφία ντοκουμέντο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το ακροπτερύγιο του Canadair, ωστόσο από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους με τους χειριστές να συνεχίζουν την πορεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το canadair μεταστάθμευε στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα στο πλαίσιο της διασποράς των πυροσβεστικών δυνάμεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση πυρκαγιάς.