ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ιατρικοί σύλλογοι, ΠΟΕΔΗΝ και στρατιωτικοί απέναντι στην κυβέρνηση – Τι ζήτησε ο ΥΦΕΘΑ από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Την άμεση ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων ζήτησε ο Υφυπουργός Άμυνας από του αρχηγούς των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιατρικοί σύλλογοι, ΠΟΕΔΗΝ και στρατιωτικοί απέναντι στην κυβέρνηση – Τι ζήτησε ο ΥΦΕΘΑ από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Την ώρα που οι εντολές της κυβέρνησης έχουν δοθεί με ιδιαίτερη σαφήνεια, ο Νίκος Δένδιας και οι συνεργάτες του καθώς και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αποφεύγουν να τοποθετηθούν και ασφαλώς να δώσουν την οποιαδήποτε εξήγηση για την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων. Πολλά ερωτήματα προκαλεί και η σιγήν ιχθύος που διατηρούν οι ενώσεις των απόστρατων, που οι επικεφαλής τους έχουν “γαλάζια” χροιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, κάλεσε τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων στο γραφείο του και τους έδωσε αυστηρές οδηγίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Όπως ανάφεραν στο pronews.gr, στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ, κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα και την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων!

Οι τελευταίες πάντως κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στα θέματα υγείας, έχουν προκαλέσει πολλές απορίες και αντίστοιχες αντιδράσεις. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι ήδη στα κάγκελα με το θέμα των συνταγογραφήσεων και της επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτικών γιατρών, όπως και οι κατά τόπους Ιατρικοί σύλλογοι. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος παρόλο που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του ο Π.Ι.Σ.  δηλώνει «πως θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα, εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να ακυρώσει τις επαίσχυντες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Καλεί τους ιατρούς βουλευτές να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονται αποδεχόμενοι να υπερψηφίσουν διατάξεις που ισοπεδώνουν το ιατρικό λειτούργημα και δημιουργούν προηγούμενο επίταξης κάθε άλλου επαγγελματικού κλάδου που δεν αποδέχεται την επιβολή εξοντωτικών μέτρων».

Ήδη στους διαδρόμους των γενικών επιτελείων το θέμα συζήτησης είναι αυτό και αναρωτιούνται τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για ποιον λόγο η κυβέρνηση θέλει την διάλυση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Πρώην υπουργός άμυνας τόνιζε με έμφαση στο pronews.gr: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε μαζικό κύμα παραιτήσεων στρατιωτικών ιατρών και κατά συνέπεια στη δραματική εξασθένιση των νοσοκομείων που παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , είναι «μπροστά» σε σχέση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ,τα οποία η ίδια κυβέρνηση έχει διαλύσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιατρικοί σύλλογοι αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ θεωρούν ξεκάθαρα πως το σχέδιο της κυβέρνησης περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.