Την είδηση ότι το κίνημα με την ονομασία «Σταματήστε τις κυρώσεις» (Stoppt die Sanktionen) δηλαδή κατά των αντιρωσικών κυρώσεων, έχει αυξήσει ραγδαία τη δημοτικότητά του στη Γερμανία και κερδίζει καθημερινά έδαφος, γνωστοποίησε ο Steffen Kotre, μέλος της Bundestag και προερχόμενος από την παράταξη «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

">

Ακολουθούν οι δηλώσεις του ίδιου:

«Το κίνημα κερδίζει δημοτικότητα, μέλη των Landtags (περιφερειακών κοινοβουλίων), μέλη της γερμανικής Bundestag και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό.

Άλλωστε, λαμβάνουμε υποστήριξη από πολιτικούς και πολίτες της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι δεν είναι λιγότεροι από τους Γερμανούς που ανησυχούν για το τι συμβαίνει και τις προοπτικές μιας σχεδόν αναπόφευκτης ενεργειακής κρίσης», σημείωσε ο Kotre.

 Η πρωτοβουλία στρέφεται κατά των πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλα κράτη, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στη γερμανική οικονομία από ό,τι στις ίδιες αυτές τις χώρες.

Οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα ανησυχούν για τις συνέπειες των κυρώσεων, όλοι αισθάνονται μείωση του βιοτικού επιπέδου, της κοινωνικής ασφάλισης και επιδείνωση σε πολλούς άλλους τομείς.

Μια κυβέρνηση που βάζει απροσδιόριστους γεωπολιτικούς στόχους πάνω από τα συμφέροντα του λαού της δεν είναι πλέον αξιόπιστη.

Το κίνημα είναι μια άτυπη δομή που είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να σπάσει τον αποκλεισμό που μας έχει επιβληθεί.

Μόνο μαζί μπορούμε να επιτύχουμε την άρση των κυρώσεων, οι οποίες έχουν τρομερές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία, να επιστρέψουμε στο προηγούμενο βιοτικό μας επίπεδο και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Ο Kortre κάλεσε όλους να διαβάσουν το προγραμματικό υπόμνημα που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κινήματος και αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να συλλέξουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες των κυρώσεων για τη γερμανική οικονομία.

Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με επιχειρηματίες που πλήττονται από αυτές, να οργανώσουν συναντήσεις με αυτούς και με ενδιαφερόμενους πολίτες, να εργαστούν στα κοινωνικά δίκτυα και να προετοιμάσουν αναφορές και αιτήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!