ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Γερμανικό «όχι» στην παραχώρηση επιπλέον τεθωρακισμενών στην Ουκρανία: «Θα ήταν ληστεία κατά του στρατού μας»

Αφορά το αίτημα παραχώρησης 200 τροχοφόρων τύπου Fuchs

Γερμανικό «όχι» στην παραχώρηση επιπλέον τεθωρακισμενών στην Ουκρανία: «Θα ήταν ληστεία κατά του στρατού μας»

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε κατηγορηματικά να παράσχει στην Ουκρανία 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Fuchs από τις αποθήκες της Bundeswehr, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα να αμυνθεί. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «ληστεία» αυτό το αίτημα του αντιπολιτευόμενου μπλοκ CDU/CSU.

«Είναι λοιπόν ανεύθυνο – να θέλουμε να λεηλατήσουμε την Bundeswehr, ειδικά στην εποχή μας, και να αγνοήσουμε τις στρατιωτικές συμβουλές του Γενικού Επιθεωρητή», είπε η υπουργός.

Ο στρατηγός Ebergard Zorn, ενεργώντας ως Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε νωρίτερα ότι η Bundeswehr δεν είναι σε θέση να μεταφέρει εξοπλισμό από τα αποθέματά της στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία διαθέτει περισσότερα από 800 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Fuchs διαφόρων τροποποιήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.